Stretli ste sa niekedy s problemom zeby sa atheros karta s poslednymi madwifi drivermi pod debianom s kernelom 2.6.11 v mode klient chytla bez problemov na AP (sila signalu 20/94, txrate 36Mb/s)
ale prejde asi len 5 pingov a spoj sa rozpadne, karta zacne zasa scanovat a uz sa na dane essid nepripoji (txrate klesne na 6Mbit) a kazdy odoslany paket zapocitava do: Tx excessive retries:377 Invalid misc:377.
Nestretli ste sa niekto s niecim podobnym? nejaka rada.. patch, nastavenie. som z toho uz :(
Jedu na kernelu 2.6.11-7 (kernel.org) + Madwifi CVSko v 1.3 2005/02/16 16:08:36.
Spoj je realizovan proti ASUS WL-500+Atheros (Madwifi drivery)
Na obou stranach je aplikovan patch txpowerlimit. Sila signalu 38/94 link jede stabilne a bez problemu na 54Mbit. Testovan i turbo mod.
WL-500 je spatnej accesspoint, mel jsem s nim samy potize ze se nespojili 2 proti sobe na 200m s zadnyma antenama - cokoliv jinyho chodilo - dlink vs. dlink, compex vs. compex, compex vs. dlink, ale jak se pridal asus, nespojili se .. :( takze asus wl-500 ja osobne nedoporucuju jako dobrej accesspoint .. ale vypadal na prvni pohled hezky ..
A s tou silou signalu je to zahada, chvilku jsem mel uplne spickovou kvalitu linky 50/94 a vubec se to nechtelo pripojit .. po 10 packet lossech jich tak 6 prolezlo a pak uz zase nic .. a bylo to spatne nasmerovanou antenou - nejak se mrcha hnula :( Zkus doladit anteny a pak to zkus znovu a dej vedet ..
Dneska jsem zkoušel poslední CVS BSD branch a je to totálně nepoužitelné, po jeho nasazení mi vypadávalo cca 50% paketů na jednom spoji kde nebyl do teď žádný pl. fakt nic moc.