Já jsem chtěl poukázat na to, že Klfree nedodává řešení na klíč. Budeme-li vycházet z platných Stanov Sdružení Klfree.net, tak tam je napsáno, že sí? Klfree a internetovou konektivitu smějí využívat pouze členové Sdružení. Z toho vyplývá první problém, že Sdružení nemůže jen tak k někomu přivést konektivitu. Druhý problém je, kdo by připojení do sítě Klfree zrealizoval. Zaměstnanci Sdružení těžko, protože Sdružení žádné nemá.
Oba problémy mají řešení, Rada Sdružení schválí jakožto bohulibý počin jednorázové poskytnutí konektivity a ve Sdružení se najdou nadšenci, kteří namontují spoj.
Čili aby to bylo úplně jasné, nemohu přijít mezi techniky a správce říct: pánové, vezměte si ve skladu věci a běžte namontovat a zprovoznit nový spoj Midway-Divadlo. Takhle to u nás opravdu nefunguje.
- neni problem zapujcit dobre zarizeni na realizaci prenosu (ne Wifi)
- neni problem vyhradit kapacitu linky na tento prenos
Jedine co je potreba resit je, kdo z nasi strany bude prenos realizovat - to budou muset byt nejaci aktivni technici-dobrovolnici s volnym casem. Zatim se mi zadny neprihlasil.
No nejaky cas jsem tomu ochoten venovat . mozna by to chtelo
nejakou schuzku na miste abychom vyresily technicke zalezitosti
jako je umisteni ant. volne pasmo, atd. nechci to resit na posledni chvily
V červenci se Klfree připojí k optické trase a bude i nadále pokračovat v odběru konektivity přes Sloane Park Property Trust. Rychlost přípojky bude 300 Mbit/s.
Distribuci konektivity po městě zajistí rádiová pojítka Alcoma a repasované infra Crusadery + naplánované páteřní optické i metalické trasy v některých vybraných sídlištích.
Počet členů Sdružení Klfree.net je k 1. červnu 1117. Pokračujeme v neziskovém komunitním principu fungování. Členy evidujeme elektronicky v informačním systému, včetně včasných plateb členských příspěvků. O připojování nových členů se decentralizovaně starají hlavně správci přípojných bodů.
Přípojné body jsou také v okolních obcích okolo Kladna (např. Stochov, Pchery, Velké Přítočno, Doksy, Kněževes...).
Informace o sdružení, jeho komunitním principu, správném a bezpečném chování v Internetu se noví členové dozví mj. z přednášek, které pro ně Klfree pořádá.