Myslim, ze mluvime o tom samem, jen ty jsi prevedl dBm na mW ja ja na dBW. To je jedno.
Meri to spektralnim analyzerem primo na AP (nechtelo se mu lezt na strechu, jinak se snazi to merit co nejblize u anteny). Pak odecte utlum kabelu a pricte zisk anteny. Pokud si tedy koupis antenu, o ktery vyrobce tvrdi, ze ma 18dB aby ji prodal a ve skutecnosti nema ani 12dB, je to ke tve smule... Jinak te jeste zmeri nekde v prostoru - orientacne. Kdyz potom zjisti, ze jsi pres limit a odstranis to a chces to znova zmerit, nejdriv te zmeri zase zvenku, jestli je vykon nizsi, abys je neozulil :-).
Rekl bych ze podle toho grafu to vypada spis na 11Mbps - dilek na ose X je 8,35MHz, takze sirka modulace cca 20MHz. A ani pri 1Mbps by ta spektralni hustota IMHO nemela byt tak vysoka - zas narazim na to, ze by pak pri plnem vykonu vynevyhovela ani 2dBi antenka.
Spis bych si tipnul, ze opravdu nefungovala regulace a jelo to naplno (nejakych 15-17dBm celkoveho vykonu) - to by pak odpovidalo.
No nerad bych, aby prisli zmerili byt o 1dB vice nez je povoleno a dali pokutu..
Rad bych vedel kolik v realu vysilam, jestli prekracuju ci jedu v norme.
Zajímalo by mě, jak by měřili zařízení, které nemá po cestě od karty k anténě žádný konektor - nic jiného, než prostě kus koaxu, na jedné straně připájený na plošňák karty a na druhé straně zakončený zářičem nějaké antény
A měření "v luftu" podle mě moc nejde považovat za průkazné - vliv okolí apod...
mnaga: ten šum pozadí je moc divnej, taky jsem si toho všimnul! -35dBm by tam fakt být nemělo, čekal bych tak -100 a míň...