Neodpovedel jsi mi.
Proc to chces komplikovat procentama?
Kdyz graf bude nahore/zelene, bude to dobre, kdyz dole/cervene bude to spatne. Zavadet kvuli tomu procenta stejne jako microsoft tak aby tomu nikdo nerozumel mi prijde jako blbost. A kdyz k tomu prijde nekdo jinej tak z toho programku nebude vedet nic.
Nicmene ber to jako nazor ale jestli chces, vykresluj jim to treba v plysovejch medvidcich. (Aby tomu rozumeli i deti). A nebudu ani poukazovat na to ze clovek ktery si signal nedokaze vyjadrit v decibelech si nedokaze vylozit GL a tak by ani nemel provozovat wifi zarizeni.
2 rac1:
Ano, decibely jsou relativni, procenta absolutni, tudiz dle meho nazoru pro mereni signalu naprosto k nicemu. Jak je mimo jine videt z jakekoli literatury ci SW ktery se tim zabyva.
Tak jo. :-) Mam následující řešení, udělat jednoduchou stupnici pro sílu signálu, stejně jak je tomu v XP, řekněme 5dílků. Mimo to bude mít uživatel k dispozici přesné dB hodnoty v kontext nápovědě, to by šlo ne? Jak těch 5dílků ocejchovat? (Třeba podle SNR).
Tak už to mám funkční a jsem spokojen. :-) Ještě uvažuju nad jedním takovým vylepšením, jak tu také někdo navrhl - obarvit ukazatel SNR podle jeho hodnoty (např. červený, žlutý, zelený). Proto bych se chtěl zeptat, jak to rozškálovat, nemám moc představu, jaké snr lze považovat za minimální/průměrně dobré/skvělé. Díky