Tyhle věci by šlo u vás asi zorganizovat obtížně - protože třeba lidi co tu páteř nevyužijí by na to nemuseli chtít přispívat, apod. U nás na Alcomu pro Dejvice pochopitelně budou platit i lidi co jsou za Crusaderem - ale těm na toho Crusadera zase předtím pomohly vydělat Dejvice - to je tím, že to organizuje jedna firma, a ne že třeba každá větev páteře co vede z nodu Arachne má oddělený rozpočet (jak by to po mě nejspíš vyžadoval třeba Láďa). Ale dlouhodobě by občanské sdružení mohlo být férovější - u nás po něm ale nějak není poptávka (a dokonce mi to pár lidí rozmlouvá :-)
Jinak Alcoma z Guru na vybrané místo na Proseku by asi dostřelila - ale to by mělo smysl až kdyby na trase Arachne-Guru byl 100 Mbps laserový crusader a ne 10 Mbps plas?ák - a takový by nejdřív musel Láďa dotáhnout do sériové výroby, abych si ho jako firma mohli dovolit koupit. Takže hudba budoucnosti.
Nicméně na tu vzdálenost by to mělo pořád chodit - s 60 cm anténami na obou koncích a chybovostí 10^-3, což by zejména pro CZFree mohlo stačit. Pokud by u vás vznikl NCX zaštítěný nějakým občanským sdružením, tak by to bylo ideální místo, kam by se mohla naše Alcoma přesunout třeba ve chvíli, kdy na Winelu už bude lepší řešit Internet pronájmem fiberu a CZFree mezicloudový spoj zase legálním 5 Ghz spojem - a to může být třeba tak za rok za dva.
Na Proseku by si lidé mohli vybrat, od které tlusté páteře budou kupovat Internet - ale volná kapacita páteří by zase zároveň sloužila pro CZFree provoz, a pro Arachne Labs by peer s Connection.cz zase byl dostatečně motivující na to mít tam ten spoj i když se tam moc Internetu neprodá. I když možná zkusíme s Connection.cz peerovat na našem AP Václavka na Žižkově... uvidíme :-)
Pojďte to ale prozatím zkusit v tom Wi-Fi. Zkoušel to už někdo ? Na to naše síto na nodu Guru se zatím nikdo nechyti. Mám třeba přidat výkon, nebo zkusit jiný kanál ?
Panove nechcete jít krafat jinam pokud vím na stránkách Czelanet nato máte prostoru dost já tu taky nepropaguju NICC.
Respektive vidím to tak že, na Prosek jsou všichni propojeni takže bych poprosil Símu at to splitne do OT nepřijde mne že, se Proseka týká.
Pár vysvetlení pro všechny na Proseku je to tak že cokoliv co jde mimo nej v podstate jak jsem postřehl nikoho nijak moc nezajímalo. Další vec je to že, když jsem přišel a spoje začal nabízet tak jsem byl označen za komerci. Takže jsem se rozhodl že začnu budovat spoje smerem do optiky a okolí sám a to za pomoci HMNet nebo i Petra simandla pokud se mu ten spoj bude líbit takžezáver si z toho udelejte jaký chcete ale, nemám čas se tím dříve jak o prázdninách zabývat. Mám toho ted moc ohledne kyjí a připojení netu a link plánuji. Nabídku peeru v Sitelu xchaos přešel je tu ta možnost pokud nechce nevadí. Karel
prosim rekl by mi nekdo kontakt na nekoho kdo to ma na starosti
chtel bych se k vam pripojit. Bydlim v Hejnicka 33 a je blysko me nejakej spot jmenem kozel. Me kontakty jsou icq:240252557
a email:crocjirka@seznam.cz
dekuji
S daňovými doklady je to už lepší - na webu jsou konečně dostupné. Sice dost dobře nechápu, proč to trvalo tak dlouho - podle mě to měla být jedna z prvních záležitostí, která měla být vyřešena - každopádně díky, že to konečně je.
Co se týče modifikace účtu (změna tarifu, IP) a vůbec jakéhokoliv supportu, přijde mi to jak s firewallem, který pouští jen informace z firmy, do firmy ani ?uk. Z 12 mailů jsem obdržel reakci na 2, typicky jednoslovnou. Na zvedání telefonů nemají nikoho, jak je den dlouhý - nyní (zdá se) si pořídili nějakou VoIP hlasovou schránku (soudě podle charakteristických výpadků při volání), kam se bohužel dá zaznamenat jen několik desítek vteřin, než se to típne. Takže se stihnete představit a než popíšete problém, tak vás to v půlce típne.
Nezbývá než doufat, že se komunikace firmy zlepší, nebo? s tímhle přístupem zjevně odradila už spousty svých klientů.