Od setkani v penzionu Kanarek uhanim Gabriela (ten koliskuv znamy co ma cosi spolecneho s firmou NSCom)... Po x telefonatech, kdy byl zrovna Gabriel hrozne zaneprazdnen... jeste nemel pozadovane informace... prave se chystal na schuzku s nejakym clovekem z NSComu atd. atd. mluvil o tom, ze by nam na te strese ten Access Point nechali za radove nejakych 3000,- korun rocne atd... domlouval jsem se snim na tom, ze bysme udelali z te strechy nejake fotky atd.... pak bylo spatne pocasi, takze jsme to zrusili... on si vzpomel, ze NSCom urcite nekde nejake panoramaticke fotky z te strechy ma a ze mi je posle mailem... dlouho nic neposilal, tak jsem mu dneska volal znova....
dozvedel jsem se, ze firma NSCom nam na strese inkriminovaneho panelaku v ulici Nad Prehradou zadne misto neposkytne, udajne protoze pro to misto maji nove vyuziti - budou tam mit nejakou 'komercni antenu' (NSCom poskytuje propojeni k Internetu)...
no nevim, ale zda se mi, ze zadna skoda, protoze Gabriel na me zapusobil jako dobra slibotechna...
neodpovedal som lebo to presne neviem. podla toho co sa pise na nastenke v bloku, tak to je druzstvo najomnikov toho bloku. dom je v sprave formy D&K. na dverach do bloku je nalepene ICO, to vsetko mi ukazuje na to ze blok ma vlastne druzstvo. znamena ze dam ziadost iba na ten nas.
co sa tyka poplatkov, ano aj tu sa pisalo o tom ze najomnik ma zakonne pravo, ale v kazdom pripade si to bude musiet urobit na vlastne naklady.
co sa tyka tych penazi, bolo mi na druzstve povedane, ze ked to zariadenie bude odoberat elektricku energiu, bude sa to musiet samozrejme zaplatit. a tych 1000 Kc je iba na umlcanie rypalov, ktori sa hned spytaju ze co z toho bude druzstvo mat.
samozrejme ze v tej ziadosti uvediem ze chcem umiestnit 2 anteny+router+kabelaz.
Teraz by bolo potrebne zistit ze kto by do toho vlastne isiel. teda zistit pocet ludi ktori sa chcu pripojit, aby sme vedeli ze ci to ma zmysel. viem ze to bude tazke, a ze keby to uz stalo, tak by sa ludia rychlo nasli:-), ale teraz je potrebne nieco zaplatit a je potrebne rozdelit tie naklady medzi co najviac ludi.
Omlouvam se, ale stejne jsem to nepochopil jako odpoved na moji otazku. A tve vysvetleni z 26-11-2002 11:50 jsem vubec nenasel.
Ber to tak, ze ne kazdy hned presne rozumi tomu jak to cele je. Az budu o tom celem vedet co ty, tak se nebudu ptat jako pitomec.
P> Diky, to je uz celkem pro me srozumitelne. Ja bohuzel v dobe vaseho srazu jeste ani netusil, ze neco takoveho existuje. Snad jen nyni doufat, ze se vec zdari a ze to bude brzy funkcni. Dik. Cau
Mozna predcasne, ale chystam se neco nakoupit jiz nyni, ale kdo poradi? Rozhoduji se pro nakup karty, a ted ten problem - uvazuji o karte z i4schopu. Bud Z-COM XI-626 PCI rovnou do pocitace, nebo Z-COM XI-325 PCMCIA + redukci do PC. Jelikoz mam i buka, tak si myslim, ze bych to vyuzil a nebylo by spatne mit reseni na oba compy. Nekdy pouzivam buka, nekdy PC. Zajima me, jestli ma nekdo jiz nejakou zkusenost s tema kartama a poradil mi co koupit? Nevim jaky je mezi kartami rozdil, jedine co vim je, ze PCMCIA + redukce bude pro me asi o 1.500,- vice.
Predem dik kazdemu za dobrou radu.