Mam toto: 2x Edimax BR-6114Wg proti sobe na Poit to Point + na kazdy strane asi 3m koaxu, vzdalenost 2,1km anteny: 24dB sejto a na 2hym AP plechovka (zkousena i yagina 15prvku homemade). AP nemaj regulaci vykonu (nevim kolik maj nastaveny) ale musi to asi dost smazit (ta 24). A za boha to nejede (jelo asi par min a to tahalo asi 7kB/s a pak to spadlo)
Zkousel sem tam hodit i jiny 1no AP (Ovis Wl1120AP v rezimech klient i WDS (nebo PtP uz nevim)
jestli je tohle normal tak koncim s wifi jestli ne tak pls help. cokoliv - typuju ze by to chtelo hodit na obe strany jiny ant - nak se stejnejma hodnotama (kolik ??), Fresnelovka je uplne volna
Naposledy upravil Trtkal 24.05.2005 v 21:24
24.05.2005 v 21:17
dj-bobr
Debugger
Re: Nefachajici spoj na 2,1km normal nebo specialita
no to ja vim - to s CTU a neohleduplnosti - si ji zakoupil kamarad a zatim nema utlumak, ja teda chci bejt ohleduplnej (jak ja k ostatnim, tak oni ke me).
Rychlost jsem zkousel, kanal taky. Zkusime tu polarizaci. zatim dik
než dvě AP proti sobě použijte raději AP a klienta. (PCI nebo PC).
Nehledě na to, že k oživování aměření je třeba notebook s PC kartou wifi a Netstumbler.
Nechci strašit,ale setkal jsem se s edimaxem,který fungoval samostatně ,ale mezi sebou se nespojili za žádnou cenu... nebyl to jediný případ. Netuším proč,ale viděl jsem to.
V každém případě jak jinde uvedeno napřed zkoušet nastavení poje klient AP s notasem az pak zkouset HW zařízení -
No kdyz sem je mel primo u sebe - a hlavne mozna s puvodnim nastavenim tak proti sobe slapaly, zkousel sem je i s tim ovisem oba a to taky slo. Nouta na smulu nemam a klienta jakbysmet. - bral bych ale nejsou many.
Spis to bude nakym nastavenim a nebo neco ve spoji nebo ant. Ale co to netusim.
Kdyztak nekdo napiste aspon tak priblizne jak by meli bejt hodnoty ap. treba Fragment Threshold, Beacon Interval, RTS Threshold a pod.