Ahoj,
omlouvám se za příspěvek, který je poněkud mimo téma WiFi a CZFree (i když výsledný produkt bude úzce spojen s WiFi i s CZFree - chtěl bych si postavit přenosný přehrávač http streamů, na bázi WRAP desky, miniPCI WiFi a miniPCI zvukovky).
Neznáte někdo nějakou MiniPCI zvukovku, pro kterou existuje modul do Linuxu?
minipci zvuk pravdepodobne neexistuje, ale da se poridit minipci->pci redukce, pichnes do wrapu a zapichnes normalni PCI, teda alespon jsem ji nekde videl. je to ale ponekud debilni, neb to pak neni moc kompaktni a stalo to balik.
O wrapu jsem uvažoval, protože není až zas tak drahý a dá se koupit v i4shopu, kterej mám pár stanic od domu
Zapřemýšlel jsem i o VIA EPIA řešení - cena a velikost trošku větší, ale jsou verze s integrovaným audiem - možná by to bylo levnější, než shánět MiniPCI zvukovku... ale zase by tam byl problém, kam strčit wifinu (626ku tam nestrčím, a pro RTL8180, která je krásně malinká, zase nejsou nativní drivery pro linux).
Problém je taky s odběrem - ten wrap přece jen určitě žere míň, než ITX řešení a v případě mobilního provozu by mohl být odběr docela důležitý (v GM na Florenci mají teď pěkné a docela levné Li-Ion obdélníkové battery-packy, ale nedá se z nich trvale odebírat velký proud :( )
Máte někdo praktické zkušenosti s VIA deskami pro embedded systémy (např. VIA Epia)? Zajímá mě hlavně odběr (katalogové údaje jsou vždycky nadhodnocené) a výkon (stihne dekódovat OGG v reálném čase?)