Myslis ze na routery do freenetu se jako nejaky pocitace stavej? Sezenes vyrazenej pulgigahercovej duron, das do nej zcomy, sitofky a mas router - co a hlavne ZA CO mam asi stavet? Fakt nevim jestli to nekde delaji jinak, tak mozna v KLFree.
Jinak trochu si tu protirecis - na jednou stranu rikas chaosovi at nedela neco co uz udelal nekdo pred nim a na druhou stranu mi tady cpes abych si upravil a klonoval vlastni vosekany distro, kdyz muzu pouzit vcelku spolehlivej czf-debian. Vim ze to neni nejlepsi reseni, ale co je nejlepsi reseni? :-) v mym systemu budou desitky jinejch chyb, radsi vyuziju ten cas k necemu jinymu.
Co se tyce prikazu iwpriv reset tak ten router vytuhne kvuli ty karte celej (delaji karty se starym fw), ne ze by vytuhla jenom karta ve stylu rozpojeni spoje.
Kromě toho, vlastní distribuci dneska dovede udělat i patnactiletý "dítě". Co na tom, že funguje celá pod rootem a neni ani pořádně odladěná (protože to v silách jednoho člověka v krátkym časovym úseku prostě neni)? Distribuce to je. Stejně tak i CZFDebian je distribuce. Ale neni lepší v prostředí, kde se očekává (nebo dokonce vyžaduje) prakticky non-stop bezporuchovej provoz, použít stabilní, ověřený, dobře zdokumentovaný a plynule se vyvíjející distribuce (a případný modifikace pro účely komunity někde shromažďovat, dohromady na nich pracovat a vylepšovat je)? Já jsem toho názoru, že se to jednoznačně vyplatí.
No a co že je tam soubor kterej spustí několik obyč příkazů za sebou? je to všechno pěkně na v jednom setnetu místo abych musel editovat různý interfaces apod. - tak je to prasárna, ale funguje to uplně stejně jako kdybys to nastavil před /etc/network/interfaces.
Je s tim prostě hroznýho sraní, upravovat si nějaký distro....