Dobrý den, jsem vlastníkem jednoho routeru v CZF a poslední dobou mám takový problém.
V každém výpisu v arp tabulce se vyskytuje vždy několik neexistujících IP adres. Vůbec to nechápu, žádné požadavky na ty adresy nejdou...to sem zkoušel pomocí Tcpdump nebo ngrep. U každé adresy je (incomplete) HWaddress.
Ještě další problém, sí? běhá ok až do doby, kdy se jeden člověk (připojenej přes můj router) přihlásí a začne stahovat přes DC z CZF (přibližně rychlostí 128kpbs). V tuto chvíli neni problém najít ping okolo 12 000ms. Rychlost linky by přitom měla být 5,5Mbit (nastaveno na wifi v linux). Nevim proč se to takhle zpomaluje...
Vzdálenost mezi AP je asi 6km.
Ale bez DC ta linka zvlada mnohem větší rychlosti (třeba i 2Mbit někdy). Jak se ale pustí DC přes router, začne to navazovat asi spojení s hafo lidma a linka neběží. (10s ping)
Jinak kernel v tu dobu nic nehlásí...ani nezahazuje pakety
Takže incomplety vlastně nevaděj. A daj se něčim zobrazit broadcasty, který putujou po síti?
A ještě další věc. Ta linka se asi nepřetěžuje. Jedině, že by její propustnost klesla z důvodu rušení nebo tak něco. Normálně to utáhne třeba 1Mbit, ale to DC (s přenosem okolo 128Kbit) prostě nerozdejchá.