Mam Ovise1120 a 16dBi YAGI antenu. Momentalme mam na antene 3m pripajenej kabel s 0,5dBi/m utlumem a RSMA konektor rovnou do ovise. Tx je na Low, ale i tak je mi jasne, ze prekracuju povoleni a to nechci. Nemam sanci menit antenu ani AP. Jak z toho ven ?
Zdravím, víte jek rozchodit DHCP na PC za ovisem jede jako APc a chci aby si PC sosli IP ze sítě (ne z ovise). Ktomu slouží DHCP relay (pokud se nepletu). Na ovisovi mám nastavenou pevnou IP. Problém je v tom ,že si prostě PC adresu nesosne a? mám nastavenou IP DHCP relay na AP na kterém sem připojený nebo IP výchozí brány - serveru na kterém DHCP server běží. Mám fw. V1.03H.. vím že 3.00D nebo J stím má problém, ale u tohoto nevím - jestli dělám něco špatně nebo je to chyba fw a budu muset upgradovat.
Nebo musím i ovise nechat sosnout IP?
P.S: nebylo by na škodu upravit první příspěvek a info o DHCP doplnit
Tohle je trochu OT, ale davat do dutinky nejaky dratky je desna prasecina - akorat tim tu klestinku roztahnes a pak tam se tam ten signal prasi - a ovis tuhne v klientovi zvlast v pripade mizernyho signalu...
Nedělá někdo "na zakázku" konzolový kabel pro Ovise? Druhý FW jsem do něj dostal v pohodě, ale při třetím umřel :-(
Případně nemohl by mi s kabelem z Prahy nalít FW svým kabelem?
Cus..
nemate nekdo zkusenosti s restartem ovisu, po nahrati firmware linuxrmwget ?
Mam tu dva kousky, kam jsem nahral tento firmware a po absenci udhcpc na wlan0 jsme se rozhodli to prefleshovat naz5 do originalniho firmware... a ejhle..
najednou mi ani jeden nefunguje, nevidim MAC adresu a cela ta krabicka se tvari jako nefunkcni bluebox...
neznate nejake funkcni howto jak z toho udelat zase funkcni krabicku ? :-)