Jen pro doplneni, to, o cem tu lada mluvi, WDM, neni v takovych cenovych relacich, aby bylo v soucasnou chvili jakkoliv pouzitelne pro czf bastlire. Chtel tim spis rict, ze to neni nemozne.
Navic WDM neni to co by nas nejak extra palilo, jako takove se vyplati malokomu. (kdyztak me opravte )
RPELKA: ja bych spis podle okolnosti (vzdalenost, naroky na trasu) vybral vlakno nejlip odpovidajici narokum, a pak k tomu shanel prislusnou technologii. Je ale fakt, ze bastliri to resi tak, ze sezenou uber-levne konvertory a pak shani co nejlevnejsi vlakno, kterym to spoji - a ono proc ne, jestli je to jen na oddeleni potencialu mezi dvema barakama
Ja to potrebuju na tuhle situaci:
potrebuju spojit muj routr se servrem, ktery je asi tak 450m daleko a v 1/3 je kamos ktery by chtel taky pripojit, na STP je to uz docela daleko a jeste k tomu bude cela trasa venku po sloupech. Tak kdo vyte co a jak, tak poradte, ja to maplanoval tak ze dam 4ks mediakonvertory a 300m dvouvlakna 50/125 a 140m ctyr vlakna 50/125 aby byl muj rout spojen primo se servrem a nebyl sem zavyslej na pripadnym elektrickym vypadku kamose.
servr <===140m===> PC kamos <----300m-----> muj routr
Jestli je to jen k chate a kabel bude vas a zasypete ho piskem, tak bych prihodil 4 vlaknovy single mode "TACTICAL OPTICAL CABLE".
Riziko je jen nejakej trouba s krumpacem.