Se nerozciluju a uznavam, ze par veci jsem prehlidnul... V zadnem pripade to nechci nijak shazovat, pokud by to zarizeni bylo *LEPSI* nez Alcoma ve parametrech, ktere jsou pro nas podstatne... tak bych do toho sel. Jenze tezko jit do neceho, s cim nejsou temer zadne zkusenosti a je o tom malo informaci.
Za velmi vyznamne parametry povazuji:
- chovani pri plnem zatizeni - co tím myslíš?
- dosah? Jak? Když ti napíšu dosah 10000km. Stačí? Napsal jsem, že s anténama 98cm, na 25,5km máme UR 22dB, výkon na přírubě 3dB. +- ,5dB
- snadna zameritelnost - jako dárek dáváme dětský kompas, náhradní oko a dalekohled. A teď vážně - tohle není wi-fi, na tohle v lepším případě pozveš profíky, nebo tak 2 roky zkušenosti s předběžným měřením od předskokana, pak potřebuješ pípák za 5t nebo v lepším případě pro lepší analýzu vezmeš Promaxe za 200t a uděláš i průběhový diagram pro předávací protokol.
- snadna instalace - 11 matek - klíč 11mm, 19mm a 13mm ti stačí - pokud je konzole připravená.
- modularita (vc. zmeny polarizace) Co přesně? Polazizace je otázka povolení 2 matek a předělání třmenu, utažení 2 matek - 3 minuty? Ale proč se zabývat polarizací? že by vyhánění čerta ďáblem?
Ahoj Insidere, hledal jsem vaše radio v databázi schválených zařízení ČTÚ, ale zatím bez úspěchu. Proběhl schvalovací proces pod hlavičkou fy. KPE spol. s r.o., nebo má tento projekt pod křídlem jiná společnost?
aha takže už nikde není potřeba dělat žádný zdlouhavý měření a ani zkoušky EMC? Jestli tomu dobře rozumím, tak se jen vyplní formulář ,ČTÚ na to dá štempl, zítra vás šoupně do databáze oznámených zařízení a jede se. Já myslel, že 10,5 GHz je všude ve světě přiděleno pro P-MP systémy jako u nás 3,5ka nebo 26ka
a GL14 právě z tohoto důvodu u nás s koncem roku 2009 přestane platit. Ukončí se tak provoz všech spojů v 10ce aby se tenhle segment mohl uvolnit pro P-MP systémy
Docela jo, v ITU to tak chtěj a já si myslím, že a? bude loby ze strany ČR jaký chce, tak to prodloužení bude smetený ze stolu. Optiky už je u nás natahaný dost, takže desítka už svůj účel splnila. Ten konec roku 2009 je zvolenej celkem rozumně, protože v tu dobu už tohle pásmo bude stejně ve velkých aglomeracích dost zasviněný. :(