martin_x00x
Junior Member
|
Ja nevim pride mi ze pohled na sdruzeni se ruzni v tom,kdo jaky problemy na czf vidi.Sdruzeni samozrejme nepotrebuje ten,kterymu jde jenom o to aby mel rychlou linku na net,pripadne aby mu nejak fungovala sit v ramci cloudu.Ovsem pokud chceme,aby byla sit kvalitne prostupna skrz na skrz,tak holt dojdeme k nazoru ze to bude stat toliko $$$$ ze je nerealny a snad i nespravny aby takovouhle vec calovala omezena skupina lidi.Jiste muzeme rict ze tenhle zaplati tohle,tamhle ten tohle a v konecnym vysledku vyjde nula na vsechny strany.To mi ale prijde jako bohapusta utopie,neb jak vime tak takovahle forma lidske solidarity nikdy nefunguje a fungovat nebude;tudiz je proste potreba nejaka zastresujici organizace,ktera bude bude tim organem,ktery bude udrzovat czf v pouzitelnem stavu.Pokud si nekdo mysli,ze na srazu formou mezikloudu se nekdy neco vyresi a hlavne nasadi efektivne do praxe,tak mu mohu jen doporucit navstevu nasi poslanecke snemovy,pokud odhledneme od toho kdo tam sedi,tak muzeme rict ze pocet zastupcu je tak asi zhruba roven poctu aktvnich clenu v czf,i mira anarchie je tak zhruba stejna tudiz pokud chceme,aby mezi myslenkou navrhem a realizaci utekla doba v radu roku jako u nasich panu poslancu zadnou zastresujici organizaci o omezenem poctu lidi fakt nepotrebujeme.At nikdo nerika,bude lepsi nez ti kdoz sedi ve snemovni,vsichni mame svoji praci povinnosti a zaliby a je to naprosto nemozne.Plnit povinosti vuci druhum/druzkam,pripadne jeste pracovat a k tomu jeste chtit se aktivne angazovat v czf.Zkusme se na sdruzeni (nebo na jakoukoliv instituci,ktera bude mit v budoucnu na starosti organizaci chodu site,pokud bude ),jako na instituci,ktera nas nebude buzerovat a vymyslet mnozstvi demagogickejch lejster,ale jako na instituci,ktera nam bude setrit nas cas,coz je velicina,ktere aspon mam ten dojem se vice nez polovine clenu czf nedostava.CZF ma potencial vybudovat si organizaci postavenou na demokratickych zakladech s jasne danymi pravildy,pokud ovsem budou i nadale prevladat hlasy vlastni pohodlnosti a hrabani si na vlastnim pisecku,muzeme smele budovani czf zabalit ,neb do roka z nas budou skupinky znepratelnejch malinkatejch ISP,ktery jako bonus budou poskytovat nejakou lokalni infrastrukturu....prominte tohle neni czf,a pokud mi rekne ze se tohle nedeje tak by se mel podivat kolem sebe.
-Tudiz pokud chceme neceho dosahnout je treba sepsat
problemy,ktere chceme vyresit.
-Pozadat komunitu o spolupraci ( nebyla kdysi spoluprace jednim z hlavnich mot czf ? )
-Udelat nejakej harmonogram pripadne nejakou kolektivni smlouvu
-A zacit delat !
Zda se vam to nezvladnutelny ? Me zatim ano,ale mam dojem ze pokud to nezkusime(Coz mj. je problem minulych navrhu,ze zustaly na papire a nikdo nemel ani vuli je zkusit realizovat.) tak tu muzeme sedet u kompu placat z hliny teorie pak je rozkopat a placat novy s vidinou toho ze jednou prijdeme na reseni,ktere je vyhovujici uplne pro vsechny,takovy stav se tusim nazyva idealni,ale jak jsem nekde cetl idelani reseni v zasade neexistuje. Kdyz se kaci les litaji trisky,a v nasem pripade budou holt litat hodne pac les je strasne zarostlej a je ho holt potreba prokacet. Takova lidova moudrost moji babicky na konec .
Naposledy upravil martin_x00x 03.07.2005 v 12:43
|