Mám dotaz, jak by se Wline vypořádalo v módu klient se SIP protokolem pro VoIP. SIP používá port 5060 pro inicializaci a pak ještě asi 50 dalších pro data. Pokud by mi chtěl někdo zavolat z vnějšku na jeden z počítačů v interní síti za NATem, jaké pravidlo pro port forwarding bych měl dát do pravidel Wline? Lze z vnějšku volat na více počítačů (myslím že ne)? Zkoušel to už někdo? Volat ven jde asi bez problémů...
SIP cez W4k chodi OK, treba len spravne nastavit SIP klienta, aby vedel ze je za NATom... pouzivam X-Lite (Win), linphone (Lin), par hardwarovych telefonov, bez problemu. rovnako to bude myslim na ktoromkolvek NATku ktore nefiltruje porty.
System-Settings -> Network mam Auto-Detect-IP zapnute
System-Settings -> SIP Proxy -> Default mam Send-Internal-IP: Always
ja sa pripajam na svoj SIP proxy (asterisk) a musel som nastavit pre prislusne SIP konto aj na nom, ze sa ma pouzivat NAT (tusim nat=1). ak pouzivas vlastny server, budes to mozno musiet spravit tiez, provideri to IMHo nastavene maju.
Ahojte mam w4500 a neviem ho nastavi? predtým som mala
wline300d do ktoreho ale napršalo a teraz sa mi podaril kúpi?
w4500 nevedela som ale že sa to bude tak moc líši? ,čítam vaše prispevky ale neviem sa z toho vysomari? ,
mam nastavenie ethernet ako je prednastavené od vyrobcu
wirelles mam od providera
10.3.20.38 ap
255.255.255.252
10.3.20.37 gw
ked´to takto zadam do ip tak mi to neide
do routovacej tabulky zadavam gw ako tretie v poradí
prosím skuste mi to vysvetli? nejako polopatisticky mám 16 rokov
ďakujem .
w3000d je bridge, w4x00 je router, konfiguruju sa preto uplne inac.
na wireless rozhranie si daj IP adresu a masku od providera. na ethernete mozes nechat to co tam default je, 192.168.2.222.
na svoj pocitac si daj ip 192.168.2.x, maska 255.255.255.0, gateway 192.168.2.222, DNS od providera.
pripoj sa z pocitaca na 192.168.2.222, do routovacej tabulky pridaj default gateway ktoru mas od providera, a zapni NAT s externou IP adresou na Wireless rozhrani.
Ahoj ecce, kdy bude nový firmware? Rad bych v nem ocenil scheduler na prepinani rychlosti podle casu. Jinak jsem s poslednim FW maximalne spokojeny, jen tahle maličkost mi tam chybí.
Ahoj, zaujala mne funkce port forwarding a jestli jsem ji pochopil dobre, tak bych mohl mamzovat nejaka zarizeni i za Wline. Jedna se mi presneji o Ovislinky, ktere jsou za NATkou Wline. Pristupuji k nemu pres wireless z pocitace 192.168.5.2. IP routeru je 5.75/2.1. Za nim je APcko 2.20. Da se neapsat nejaky portforwarding abych se na to AP dostal?