Jen takový nápad a odhlédněme od ceny. Neuvažoval někdo o použití RX s CCD?
Netuším, jak je to s použitelným kmitočtem, citlivostí, atd..
Ale nebyly by problémy s kmity staveb. Bylo by možné použít snadno více TX. Teoreticky i oddělit třístav. modulaci TP na 2x dvoustav a přes dvě RX přenášet bez konverze, ap. Vývody CCD jsou ale asi nějak multiplexované => žádné zjednodušení elektroniky...
smetem, neb, jak jsi spravne psal, vystupy jsou multiplexovany, a tak z toho rozhodne nevytahnes sirku pasma 66MHz nutna pro modulaci 100Mb
CCD je pomaly i strukturou, i kdybys mel CCDs jednou ploskou a s 2 vyvody tak by to nebylo k nicemu.
vcera me napadlo udelat opticke pojitko pomoci media konvertoru-optickeho vlakna-fototranzistoru-zesilovace-LEDky atd..
dneska jsem se podival do fora a zjistil jsem ze je to 2 roky stary napad, tak jsem si precetl prvnich 15 stranek tohotoh vlakna a kdyz jsem zjistil ze je predemnou dalsich 16 tak jsem to vzdal.
tak se chci zeptat jak jste s vyvojem daleko, ci jestli je tato teorie realna. mediakonvertor koupitne dneska uz za 2000 s DPH a potreboval bych par optickych pojitek na zasitovani panelaku, ktere jsou od sebe vzdaleny 20, 50, 70 atd.. metru. proste kratka vzdalenost. takze nejake takoveto mini opticke pojitko 100 mbit na kratkou vzdalenost (do 100m) za pouziti mediakonvertoru, kousku optickeho patch kabelu, zesilovace z par tranzistoru a LEDKY/foto tranzistoru by se hodilo.
ten stomegabit do sto metrů by mě taky moc zajímal, super způsob pro propojení dvou bloků domů a dostatečná rychlost, 10 mbps je super na internet, ale na sdílení souborů už to neni ono.
Pokud by bylo možné tento "mediakonvertorový" spoj nějak sehnat, nebo nějaké podklady na stavbu, byl bych zavázán.
rad prispeji, jake je cislo uctu? projekt me dost zajima... kdyby se dala protahnout max dosazitelna vzdalenost, bylo by to fakt super, protoze v podminkach v jakych provozujem sit u nas, jsou kratke vzdalenosti jen snem