Pager
Newbie
|
dobry den
Přecetl sem celou dosksi ale pořád si nejsem jist. V prvním příspěvku je napsáno , že pokud mám 1120 v režimu klient a připojuji se s ním k mému ISP, tak dám li za něj router nebude možné na své síti za routerem používat internet. Našel sem ale příspěvek, kde někdo píše, že mu to takhle chodí. Proto se raději ptám, než začnu šetřit na nový HW.
Router používám, abych schoval svou domácí sí? za jednu IP, kterou mi přidělil ISP. Používám ASUS WL-500g. Za ním mám x PC a v nastavení každého z nich jsem u minulého ISP měl jako bránu a DNS server nastavenou jen IP routeru a vše běhalo (nepoužíval sem 1120 ale nějakého klienta pro BreezNET).
V současné konfiguraci (ISP---1120client---router---PC1 až PCx) se bohužel nedostanu na internet.
Zatím tento problém obcházím tím, že na všech PC jako DNS nastavím DNS mého ISP, místo IP routeru, jak to bylo dřív. Sice te? můžu používat internet, ale domácí sí? neběhá, jak by měla a přijde mi to jako dost nehezký řešení.
Vzhledem k tomu, že problém mi částečně vyřešilo jen "obcházení" routeru bude zřejmě chyba jen ve firmware 1120, ale HW by to měl umět né? Neporadíte mi nejaký firmware s web rozhraním, který by mi pomohl? Předem podotýkám že linux už jsem viděl, ale to je vše. (Jde li to jen s FW bez web rozhraní, prosím, jaký mám použít, budu se klidně učit.)
Samozřejmě, že jsem zkoušel různé FW, i klonovat MAC routeru, ale vyřeší to jen schopnost aby router dostal přidělenou IP automaticky od ISP, to já nepotřebuju.
Jestli jde o problém, který je mnohem banálnější než si myslím a nepatří do vašeho fora, prosím poraďte, kde hledat řešení.
Předem díky za jakoukoli radu
|