Kdyz nastavim PC a picnu ho rovnou do 1120, beha to normal, ale po pripojeni routeru uz zanim nic nenactu (podotykam, ze vsechny hodnoty jsou stejne jako kdyz misto nej bylo PC).
Nemohlo by to byt adresama, jake pouziva ISP?
IP prideluje v rozsahu 10.0.2.160 az 190
maska 255.255.255.248 (to mam od jejich technika, ale kdyz necham jako vetsina lidi auto, tak mi to prihodi 255.255.255.0). Mimochodem, kdyz nastavim jejich DNSka 62.240.161.x, tak router nepresvedcim aby vzal masku s 248 nakonci. Ale samotne PC to veme a beha, i kdyz necham nakonci 0, takze to by problem byt nemel.
V 1120 sem mel 3.00I a tet mam 1.03H, rezim klient infrastructure, podle me tam nic vic nastovavat nemusim. Nebo se zase pletu?
Zdravim, nevim jestli jsem uplnej blbec, ten navod jak zprovoznit ovise pomoci seriovy konzole mi proste nejde.
Prevodnik mam (kdysi jsem s nim odblokovalal telefony) ovis mi s nim pomoci Hyper Terminalu komunikuje v pohode.
Jen absolutne nechapu ty prikazy. Kde a kam co psat?? Pripadne kde vzit potrebnej soft.
Mohl by me nekdo napsat presnej postup jak to udelat ?? Proste jako pro debila. Budu za to moc vdecnej Diky za pomoc....
PS: prece kdyz uz mam ten prevodnik tak ovise nehodim do kose
Mám Ovislink a problém s internetom. Zakupil som nasledovnu konfiguraciu, smerová antena 19dbi, Ovislink 1120AP (fm 3.00I) pripájam sa na cca 3km cez elektrické vedenie a pár stromov. Našiel som providera, nastavil Ovis ako Infrastructure Clienta. Všetko beží,...ale len cca 15 dní. Zrazu, ako keby seklo, internet nejde. Pri site survey mi hlási že signál môjho providera je silný v rozsahu 10-70, system status hlasi ze connected, ale net nejde. Po restore factory default bezal den a pol, potom znovu sek a nic. Provider mi hlasi, ze moje APclient sa asociuje a disasociuje aj 5x za sekundu a ze Linux potom pakety odo mna zahadzuje. Skúšal som rôzne kombinácie nastavení, ale stále ten istý stav, na zariadení svieti link active, system status ze connected, a nedokazem prijat ani jeden paket. Napojil som sa aj na iný AP providera, ten isty stav. Skúšal som reboot, „nový“ firmware „3.00I“, vypnú?/zapnú?, všetko som rozobral a znovu poskladal (kable..)....a nič. Provider bezi na zariadeniach Senau, prism 2.5 chipset.
Zaujimave je ze v system status hlasi connected, ale v site survey ked vyberiem AP a zadam connect.....jedine connect failed. Ked dam site survey este raz, dioda link act zasvieti, takisto system status ze connected...
Potrebuji z 1120 klienta udelat ap3 s wds na ap2 , ale nemam k zadnemu z nich momentalne fyzicky pristup , tj. vse pouze dalkove.
Kdyz udelam z klienta ap(3) tak uz se na ne nedostanu abych nastavil wds a naopak nezapnu wds dokud to mam jako klienta.
Admin ktery to ma na starosti je 14 dni na dovolene a nedovedu si s tim sam poradit.
V mojom meste su dvaja majoritni wifi providerovia. Ten na ktoreho som bol napojeny ja (zo skupiny skfree) mi povedal, ze ten druhy provider pouziva tzv. boostre, lebo jeho AP body sa mi v site survey javili velmi, velmi silne, i vtedy ked AP bolo tak 10 km dalej. No a ten dotycny provider ma AP (vsesmerovku+smerovka) aj na streche mojho suseda, vzdialenost od mojej anteny cca 30m. I napriek tomu ale net isiel, skoncil az po zjavení iného IP....