Nevíte někdo jak rozchodit tohle zařízení na 157 kanále (5825Mhz) na vzdálenost 3,5Km? Když to zkoušim doma na stole, tak to maká i když to třeba dam na větší vzdálenost,ale jakmile to připojim na externí anténu a chci to rozchodit na tu vzdálenost, tak to prostě nejde, prej se tam musí nastavovat nějaký údaje o vzdálenosti nebo ak něco, nevim, moc to nechápu proč to funguje na krátko a na dálku to nejde, a ještě zajímavost, když to je na velkou vzádlenost, tak já tu sít naskenuju, jedno Apčko je v Mastru a duhý v klientu. a klient toho mástra naskenuje,ale nepřipojí, antény jsou 19Dbi.
Tak co pisete je jasne nastavim na AP i na klientovy metry, ale neni mi jasne pokud budu vysilat jako AP tak preci nemuzu nastavit na AP metry - kdyz budu chtit pripojit treba klienty a kazdej bude mit jinou vzdalenost nebo se to ma nastavit jenom na klientovi a na AP to nenastavovat .
Když je Compex jako AP, !musí! na něm být zapnuto funkce OUTDOOR Enable, jinak se k němu žádný jiný Ap nepřipojí. Pak až na klientech se nastavujou metry a funkce Outdoor už pak nemusí být zapnuta na klientech.... Compex není vázaný na nastavení metrů, ta funkce je tam proto, že Compex umí dopočítávat ztracené pakety, to znamená že čim přesněji budou nastaveny metry, tak tim menší bude packet lost přenosu.
Na všesměr sem toho Compexe nezkoušel, ale běží nám na 90stupnovou sektorovku, jsou na to připojený další 3 Compexy.
Takže Compex co vysílá (master mód): Nastavený jako AP, kanál SSID atd. Funkce Outdoor je Enable, ale musí tam zůstat ty parametry co jsou tam jako DEFAULTNÍ, pak ten Compex pochopí, že funguje jako vysílají jednotka a určení metrů si pak bude tahat z klintů.
Klienti: nastanevo na pevno SSID vysílače, né žádný Site survey, to nefunguje, na pevno kanál a funkce OUTDOOR může i nemusí být zapnutá, my máme ENABLE a funguje to. Co ale musí být nastavený na klientech jsou metry odhadem. Je to proto, že tenhle Compex umí dopočítávat ztracený pakety, ale o tom už jsem psal.
Takhle by to mělo bejt nastavený a musí to takhle fungovat, nehledal jsem v tom žádnou vědu, klasicky sem to nastavil jako na spojích 2,4Ghz krom teda těch metrů.
Jediný proč by se to nemohlo spojit je, že je slabý signál, na spoji dlouhém 4,5Km sem použil síto 25db proti 19db sektoru a funguje to, když dám slabší anténu, tak mi to sí? sice naskenuje, ale nespojí se to.
To je dost divný, my jsme to na menší vzdálenost nerozchodili, spíš bych řekl že fakt záleží na použitých anténách a na vzdálenosti, třeba včera se nám nepodařilo rozchodit spoj na 7,5Km na jedný straně 18Dbi sektorovka proti 26Db sítu, proste se to nespojilo, zase jen ukázalo v SITE SURVEY ale jinak nic. :(
A ted jdu na Vas vsechny zavolat CTU, protoze do jednoho prekracujete vykon 25mW E.I.R.P.
A jelikoz se reklo, ze lidi z CZFree nebudou porusovat GL a
budou prikladem pro ostatni, tak jste me pekne ....... .
Zdarvim. Nevim proc, ale WPEcka me nemakaji na nic jineho, nez na original napajec. Jakmile tam dam neco jineho, tak si na ne nepinknu. Neresil jste nekdo tento problem ?
Je tam problem s rychlosti nabehu napeti,ja delal spinane zdroje 8-16 na 3.3 pro CPX amusel jsem tam dat zpozdene pripojeni pomoci rele.
Prvni serie nabehla v poho ale nejaka dalsi nechtela bootovat. Pri zpozdenem pripojeni napajeni az nabehne menic CPX nabootuje v poradku.