domluvil jsem se s ROOTenem ze je udela, az budou tak ti je samozrejme poslu...
Jinak doufam ze editor beha pod wine, nemely by bejt problemy...
Help ke klientovi chci napsat ve wiki a pak to stahnu jako HTML a prilozim k programu.
Ok, neni to spatny, jenom prosimte bylo by dobry aby jsi to psal česky... A u nejakych protokolu neni nic (VENTRILO, H323, W3, atd..) odkaz by mel jit na stranku s popisem nebo tam kde se da stahnout klient.
Ten BFUedit je trochu graficky rozhozenej i pod XP, ale v zasade to vidim jako dobry pocin.
Co se tyka nasich veci, jsme jen mala podsit z 10.15 a moc toho tu neni, zkusim akorat shromazdit nejaky FTP. Na "hranicnim czf routeru" uz mi to ale bezi, mam tam par veci. Psal jsem si s JB, spravcem Bakulaku, sel by do toho az to bude odladeny, problem je v tom ze jsme tu dost roztristeny a centralni sprava na jeho routeru by asi moc nefungovala, pokud na to nebude nejaky nastroj umoznujici spravu vsem adminum z cloudu.
Tak je otazkou zda to takhle stepit.
Jo, ohledne toho editoru (BFUEDIT), koukal jsem na to... upravim design, tohle bylo dost narychlo, misto tech tlacitek (ty mi aspon delaj neporadek) dam toolbar a bude.
Stepeni neni problem, navic si myslim ze je to zpusob jak donutit adminy k tomu aby se to zacalo pouzivat - proste to spustit u sebe na hlavnim serveru oblasti. Pokud ostatni uvidi ze je to uzitecna vec, tak si to taky nainstaluji.
Chtelo by to udelat nejaky jednoduchy balicek skriptu na server pro synchronizaci - proste rozbalit, zmenit par radek a uz to synchronizuje
Delani novych souboru v mem editoru jde docela rychle a prijde mi ze je to docela jednoduchy...
Tak jsem udelal podporu popisku ke sluzbam. Kdyz clovek klikne na nazev sluzby, otevre se male okno kde je nadpis (= nazev sluzby), pak misto na popisek a dole je odkaz na ktery jde kliknout.
Popisek je viceradkovy - tak 5 radek, docela hodne mista
Proto bych do popisu daval i ruzne podrobnosti, jako napr. ze je potreba mit posledni verzi hry XYZ, nebo jaky lze pouzit klienty pro ten protokol.
Psat u her ze jsou multiplayer mi prijde docela zbytecny... je neco co se hraje prez sit a neni multiplayer ?
Takze napr. misto:
NTP=,Tento server Vam umozni presnou synchronizaci casu
bych tam dal:
NTP=http://www.oneguycoding.com/automachron/,Tento server Vam umozni presnou synchronizaci casu ve vasem pocitaci.\n\nWindows se po nastaveni synchronizuji 1x tydne, pokud chcete synchronizovat casteji, je lepsi pouzit napr. program Automachron, ktery je zdarma.
Tohle neni reklama nejakeho programu, ale zpusob jak eliminovat otazky BFU typu "Je to nejaky casovy server, ale co s tim?" - bohuzel znam hodne lidi kteri misto toho aby pouzili google tak volaji, pisou na ICQ atd. kvuli uplnym blbostem.
Takze bych tam daval bud odkaz na nejaky program nebo odkaz treba do googlu nebo na nejakou stranku ktera se zabyva tim protokolem.
Napr. u BT bych tam dal odkazy treba na pet ruznych klientu. jeden nejpouzivanejsi jako klikaci adresu a dalsi do textu popisku.