Nemel by nekdo wifikartu za pakatel?. Treba i starsi PCI nebo jestli i existuje ISA je to jedno. Hlavne aby mela standart IEEE 802.11b. Jde mi o to, ze se chci pripojit do wifi site ve Slivenci a nemuzu do toho moc vrazet. Chci se s touto technologii seznamit, protoze me fascinuje...
Tak kdybyjste nekdo neco mel nebo vedel o nejakem opravdu levnem reseni tak mi prosim napiste.
Diky JohnnyS
Viem o niejakych ISA wifi kartach. (Lucent resp. WaweLan)
Pokial viem tie starsie bezia na rychlosti 2Mb/s nie 11Mb/s! aby si nebol prekvapeny
Kabel sa ku karte pripaja pre mna neznamou koncovkou. Tak aby to vcetne pigtailu do finale nestalo viac ako dost.
Za 200? No to by snad slo. To ze tam chyby to "b" nevadi? Priznam se, ze jsem v wifi zacatecnik a musim si postezovat, ze czfree.net jsou pro zacatecnika v tehle "zabave" dost neprehledne, takze jsem doposud nenasel nejaky prehledny navod ci diagram jak vypada spravne zapojeni a nastaveni wifi clienta. Asi budu potrebovat take antenu, co? Myslite, ze vsesmerova ant. bude stacit k pripojeni na vzdalenost asi 300m (kdyz bude umistena pod hlinikouvou strechou)?
Diky a omlouvam se vsechny, kteri budou timto prispevkem poboureni a tak...
Je lepsie pozvat niekoho na premeranie.
Na 300 metrov vystacis s 10dB PAN antenou. Ak to nieje zarusene mozno i na pendrek.
Ak sa vobec nevyznas kupi si niejaku kartu ktora ma obsluzny software a okienko cez ktore ti nadetekuje siete a pripoji ta na kliknutie.
Inak to iste umi i XP. Nieje to nic zlozite.
Nejlevnější použitelná možnost je sehnat Edimax EW-7126 PCI - bazarová se dá sehnat už za 300Kč. Když se k ní stáhnou ovladače od Realteku, šlape v pohodě. A anténa z plechovky nebo biquad se dají postavit okolo stovky - podle ceny materiálu...