Jeste jedna vec me nejak nejde do palice - pokud ten ADSS AD10 od Samsungu ma byt samonos(?) tak jak se propina mezi sloupy kdyz nemá nosné lanko?U kabelovny je postnute hodne typu,ale nejak jsme nenasel ten ktery je asi optimalni - asi napisu obchodnikovi.Ale ten uchyt me nejak vrta hlavou jak se to pak propina aby se to neposkodilo... .aspon se dovim cenu za baleni 2000m :-) .
Co jsem koukal na samonos/optika, tak nektery byly reseny tak ze vypadaj jako klasickej kabel, ale jsou v nem kevlarovy vlakna, ktery se na koncich vytahnou(odrizne se ochrana a pod ni jsou) a povesi se to na to.
Typ nevim, koukal jsem na to ve skole, vyrabi to tusimze take kabelovna decin, ochrany to ma dve, pod jednou jsou ty kevlarovy vlakna dokola kolem celyho kabelu a pod druhou uz vlastni vlakna. Detaily si nepamatuju, jenom me to zaujalo v katalogu a vim ze to bylo i na brutalne dlouhy prevesy.
Co stojí ta lepící sada s píckou a dá se pouzít do 2km MMka vpohode?Nekde mám zafixováno 30litru,ale mozna uz to tolik není,delaji u toho take skoleni?
Me stalo plne osazeni 4vlakna MM 77m cca 2100Kc s DPH i s dojetim 30km a praci.Bylo to od Inteleku. Cili 8 SC konektoru a to vyslo podle me dost dobre.