Mě se to nezdá že by rádiový zařízení umělo fullduplex. Mezi vysílaným a přijímaným výkonem je nebetyčný řádový rozdíl (70, 80dB?). Takže aby vysílač nerušil přijímač, a ani nepřebuzoval směšovač nebo co se tam dá na začátku přebudit,
tak by ten vstupní filtr musel mít na těch kanálech co nejsou mimochodem moc daleko od sebe strašlivej útlum. To se obávám že je dost nerealizovatelný. Nebo existuje nějaká extremistická finta jak to rozchodit?
802.11b jako takový určitě fullduplex není. Může někdo potvrdit, že fullduplexní zařízení podobného typu skutečně existují?
No já samozřejmě nic neměřil a co jsem neviděl na vlastní oči, za to bych ruku do ohně nedal...ale podle dovozce D-Linků do ČR (fa Atlantis Datacom) to tyhle věci umějí. Ve většině případů tyhle D-Linky mají dvě antény...ovšem nevím, zda mají také dva samostatné vf členy, které by byly nutně potřeba. Zase jsem už párkrát viděl. že tam šlo nastavit, že jedna anténa byla na vysílnání a druhá na příjem, což určitě ty dva vf členy vyžaduje. Také bych uvítal, kdyby to někdo fundovaně vyzkoušet....
Kdybyste se podivali do datasheetu tech veci od D-Link tak zjistite ze tech 22Mbit je udelanejch pouze jinym typem modulace ne 2 kanaly. Fullduplexni zarizeni je hodne velkej problem protoze tam na vstupu musi byt odladovac ty frekvence na ktery to vysila, jinak by ten signal zahltil prijimac a nic by to zarizeni neslyselo. Takhle je to reseny u mikrovlnejch spoju, ktery FD umej, ale ty stojej taky radove jiny penize.