CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > MMDS sito + ziaric
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
majklx
Newbie

Registrován: 27.07.2005
Příspěvků: 83

MMDS sito + ziaric Příspěvek č. 1 

Zdravim,
Nasiel som doma MMDS sito (2,1-2,8GHz) ktore chcem pouzit na wifi.
Na nete som videl nejake navody na prerobenie na wifi, ale to bola komplet MMDS antena,cize sito+ziaric a ten ziaric (dipol) trebalo nejako skratit
Lenze ja mam len sito, a preto potrebujem navod ako si vyrobit ten ziaric a kde ho umiestnti a podobne info.
Ma niekto nejaky link resp. skusenost? dik

Old Post 06.08.2005 v 20:39
majklx je offline   Click Here to See the Profile for majklx   Find more posts by majklx   Click here to Send majklx a Private Message   Click Here to Email majklx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklx
Newbie

Registrován: 27.07.2005
Příspěvků: 83

? Příspěvek č. 2 

?

Old Post 07.08.2005 v 09:24
majklx je offline   Click Here to See the Profile for majklx   Find more posts by majklx   Click here to Send majklx a Private Message   Click Here to Email majklx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mgolem
Junior Member

Registrován: 09.02.2003
Příspěvků: 219

profesionalni antenu z toho neudelas Příspěvek č. 3 

ale zkus treba do ohniska toho sita umistit plechovku jako zaric, to by mohlo fungovat. Paklize nevis o cem mluvim, zacni treba na simandlovych strankach, tam je o antenach aspon takovy prakticky zaklad popsan.

Old Post 07.08.2005 v 10:23
mgolem je offline   Click Here to See the Profile for mgolem   Find more posts by mgolem   Click here to Send mgolem a Private Message   Click Here to Email mgolem     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LHosek
Junior Member

Registrován: 19.07.2005
Příspěvků: 108

Příspěvek č. 4 

Old Post 07.08.2005 v 16:24
LHosek je offline   Click Here to See the Profile for LHosek   Find more posts by LHosek   Click here to Send LHosek a Private Message     Visit LHosek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklx
Newbie

Registrován: 27.07.2005
Příspěvků: 83

Příspěvek č. 5 

Old Post 07.08.2005 v 17:46
majklx je offline   Click Here to See the Profile for majklx   Find more posts by majklx   Click here to Send majklx a Private Message   Click Here to Email majklx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LHosek
Junior Member

Registrován: 19.07.2005
Příspěvků: 108

MMDS sito + ziaric Příspěvek č. 6 

No sito je taky parabola, akorát že dratěná. Sito je vic nachylný na rušení, ale neodnese ju prudkej vítr. A plná parabola má vyšší zisk no. Ale ne zase o moc vic, typuju tak o 1/3 možná. Jinak ta izolačka drží jak beton Jo a ISP..no záleží jak moc ten ISP je profi. Pokud má na siti nějaký dělaný anteny tak mu to vadit nebude. Jinak na 500m..to je v pohodě. Hlavně záleží co dáš za koax a kolik metru k tomu AP nebo PCI kartě.

Old Post 07.08.2005 v 22:35
LHosek je offline   Click Here to See the Profile for LHosek   Find more posts by LHosek   Click here to Send LHosek a Private Message     Visit LHosek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LHosek
Junior Member

Registrován: 19.07.2005
Příspěvků: 108

MMDS sito + ziaric Příspěvek č. 7 

Jo ještě jsem zapomněl. Ten sat koax bych tam nedaval. Přecejenom ty WiFi zařízení na to stavěný nejsou a časem by se s tim mohlo neco stat. Sice nevim co ale nikdy neviš. Dal bych tam třeba 10m H155 nebo něco podobnýho. H155 má 50Ohm a -0,5dB/m takže tím bys to mohl poladit a pak ještě si?ovej koax RG58. Jeho vlastnosti teď z hlavi nevim, ale taky má hodně velkej útlum na 2,4GHz. No a ještě záleží co bude na druhý straně. Pokud tam bude jen nějakej málo ziskovej shit tak bych to smažil na plno.

Old Post 07.08.2005 v 22:44
LHosek je offline   Click Here to See the Profile for LHosek   Find more posts by LHosek   Click here to Send LHosek a Private Message     Visit LHosek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklx
Newbie

Registrován: 27.07.2005
Příspěvků: 83

Re: MMDS sito + ziaric Příspěvek č. 8 

Old Post 08.08.2005 v 16:19
majklx je offline   Click Here to See the Profile for majklx   Find more posts by majklx   Click here to Send majklx a Private Message   Click Here to Email majklx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pavelh11
Newbie

Registrován: 27.01.2005
Příspěvků: 32

Příspěvek č. 9 

Televizní koax má impedanci 75 ohm a wifi karty 50 ohm,zrovna tak antenní kabel H155,který je na tuto frekvenci.RG58 je pro nižší frekvence.Jestli chceš utlumit,použil bych delší kabel,ale se stejnou impedancí,jakou má vysílač a anténa,jinak by docházelo k odrazům na konci kabelu (stojaté vlny).Nevím jak u malého výkonu pro wifi,ale u větších výkonů by se mohl pro impedanční nepřizpůsobení odpálit vysílač.

Old Post 08.08.2005 v 21:45
pavelh11 je offline   Click Here to See the Profile for pavelh11   Find more posts by pavelh11   Click here to Send pavelh11 a Private Message     Visit pavelh11's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklx
Newbie

Registrován: 27.07.2005
Příspěvků: 83

Příspěvek č. 10 

Old Post 08.08.2005 v 22:20
majklx je offline   Click Here to See the Profile for majklx   Find more posts by majklx   Click here to Send majklx a Private Message   Click Here to Email majklx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LHosek
Junior Member

Registrován: 19.07.2005
Příspěvků: 108

MMDS sito + ziaric Příspěvek č. 11 

No proto jsem řikal nedávat televizní, že by se stim mohlo něco stat. Já mám doma H155 není moc drahej a je na wifi přímo určenej. Když dáš víc metru tak to utlumíš na určitě ale nesmíš dát moc. Na 20m už to hodně blbne i se silnou antenou.

Old Post 09.08.2005 v 19:41
LHosek je offline   Click Here to See the Profile for LHosek   Find more posts by LHosek   Click here to Send LHosek a Private Message     Visit LHosek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklx
Newbie

Registrován: 27.07.2005
Příspěvků: 83

Příspěvek č. 12 

tak nasiel som doma nielen orignal MMDS sito ale aj ziaric (stvorcova jaklovina dlzky 24cm na konci plastova krabicka (v ktorej su asi dve pliesky typu Lka) )...
Chcem to pouzit ako Wifi antenu, ale nemozem rozobrat tu krabicku (aby som skratil tie pliesky na potrebnu velkost-61mm).
Da sa to nejako upravit (nezasahovat do vnutra,len nejake vonkajsie upravy) aby to islo lepsie na wifi?

Ako to pojde na wifi, ak to bude neupravene?
Oplati sa to vobec skracovat ?

Old Post 10.08.2005 v 18:05
majklx je offline   Click Here to See the Profile for majklx   Find more posts by majklx   Click here to Send majklx a Private Message   Click Here to Email majklx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LHosek
Junior Member

Registrován: 19.07.2005
Příspěvků: 108

MMDS sito + ziaric Příspěvek č. 13 

Old Post 10.08.2005 v 23:26
LHosek je offline   Click Here to See the Profile for LHosek   Find more posts by LHosek   Click here to Send LHosek a Private Message     Visit LHosek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kyled
Newbie

Registrován: 21.12.2002
Příspěvků: 68

Re: MMDS sito + ziaric Příspěvek č. 14 

Old Post 16.08.2005 v 22:00
kyled je offline   Click Here to See the Profile for kyled   Find more posts by kyled   Click here to Send kyled a Private Message   Click Here to Email kyled     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LHosek
Junior Member

Registrován: 19.07.2005
Příspěvků: 108

MMDS sito + ziaric Příspěvek č. 15 

Old Post 17.08.2005 v 13:03
LHosek je offline   Click Here to See the Profile for LHosek   Find more posts by LHosek   Click here to Send LHosek a Private Message     Visit LHosek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
critter
Nic mne nenapada...

Registrován: 15.02.2003
Příspěvků: 1136

Team Member: MOD

Příspěvek č. 16 

__________________

critter

Old Post 21.08.2005 v 10:55
critter je offline   Click Here to See the Profile for critter   Find more posts by critter   Click here to Send critter a Private Message   Click Here to Email critter     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:47.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz