Chtel bych si pomoci MRTG monitorovat vytizeni atd. na pristupovych bodech. K tomu potrebuju OID, ktere se da zjistit napr. pomoci programu The Dude, ktery je urcen pro mikrotik. Kdyz jej zapnu zadam comunity a ip, tak mi to vyise strasne moc OID a nevim ktere z nich je pro Up a ktere pro Down a zkouset vsechny by bylo na dlouho. Neporadil by mi nekdo, ktere z nich to je? Diky predem.
Ja jsem chtel pouzivat taky MRTG, ale melo to nevyhodu: protoze mi to bezi na pocitaci kde normalne pracuju, tak pri generovani grafu to melo 100% vytizeni CPU a to nekdy docela dlouho (1-3 sec) - a to pri hrani treba Q3 dela hrozny lagy...
Vyresil jsem to tak ze mi bezi SNMPGraph jako service ktery jenom schromazduje data do RRD tabulky - kazdych 30sec mi stahuje SNMP data ze dvou zarizeni a zadne lagy to nedela (vytizeni CPU je asi 30% na 0.2sec).
Pak mi bezi Apache server ktery pouziva CGI od RRDGraphu pod Win32 a ten generuje grafy jenom kdyz se na ne opravdu divam. Navic RRDGraph umi mnohem vice nastaveni nez MRTG a grafy vypadaji naprosto super...
Samozrejme ze by slo grafy generovat primo SNMGraphem, ale to by zpusobovalo stejne lagy jako MRTG, pokud se ale na PC nepracuje, tak je to jednodussi.