Uz dlhsie rozmyslam , ze ci nemozem pouzit (samozrejme LEN na experimentovanie) ako Wifi antenu snuru na pradlo, ktora ma zelezne jadro a ako obal proti hrdzaveniu je nejaka plasticka guma (PVC asi to nebude).
Co keby som pouzil ako ziaric ten ocelovy drot a ako tieneie ram, ktory drzi tie snury? (Na ocel. drot by som naspajkoval stredny vodic a na ram balkona tienenie).
foto nacrtu: majklx-je.chytrak.cz/3.jpg
A druhy pokus: da sa pouzit ako odrazac (ci ako sa to vola reflektor, namiesto praboly,sita a pod.) veko (vrchnak) od Zavaracieho hrnca?
majklx-je.chytrak.cz/1.jpg
majklx-je.chytrak.cz/2.jpg
Slyšel jsem o borcích z nedaleké obce co si dělali antény na wifi bez jakýchkoliv znalostí o velikosti a rozměrech dipólu na UHF. Prostě vzali kus drátu a stočili ho od oka jako dipól na TV, rozkuchali pendrek na ten samozřejmě napojili TV koax, na něj pak hodili tuto anténu a frčeli s tím na vzdálenost okolo 500m. Nechápu jak ale je to tak. A to bez legrace!!!!
Taky jsem nedávno s providerem měnil přípojku z 2,4 na 5ghz a ze srandy jsme na to hodili ještě předcházející 24dB síto a světe div se ono to něco chytlo i na vzdálenost přes 2Km.
Takže člověk si pomalu zvyká na takové brutality....
No kdyby si ty šňůry našponoval do tvaru quadu (čtverce cca 10x10m) a udělal to na rovné plechové střeše (reflektor) tak by si teoreticky měl mít to co používaj v NASA na wifi komunikaci s moduly na Marsu. Brácha to už zkoušel a jede mu to v pohodě Kanál pro modul Pathfinder je 7 a MAC adresa je 00-4V-8O-1L-0E-00. Šifrování nepoužívaj protože si myslí že to nikdo z Marzu nechytne. Hehe to neznají šikovné české ručičky. Hih.