Nejsem si jistej, jestli uz tady takovej thread nahodou neexistuje, neprochazel jsem to az tak dukladne. Ale resim ted vec, ze chci upgradnout dosavadni dedikovanej paterni spoj 2.4g na 5g a chci se zeptat, jestli uz v soucasny dobe (z nedavnejch nelegalnich dob) neni nejaky osvedceny reseni jako napr. dosavadni XI626.
1) cena
2) spolehlivost
3) "bezudrzbovost" (tzn. ne zadny experimentalni veci)
4) kvalita
asi to neni zrovna jednoduse zmixovatelnej pozadavek, ale kdo vi, urcite uz nejaky zkusenosti jsou.
jinak prijde to do routeru, tzn. zadny externi AP pls
No nehci tvdit ze madwifi je rock stable ale troufam si z osobni zkusenosti tvrdit,ze je to normalne pouzitelny na spoje do 1.5 km cca.... Alespon ja s tim nemam problem.
Z mých zkušeností jsou madwifi stále dost beta, to by se mělo brzy změnit, během pár měsíců by měl vyjít první stable release, momentálně se čeká na nový HAL dodaný od Atherose....
dle noveho VO na 5GHz muze byt na teto frekvenci pouzito zarizeni ktere nema regulaci vykonu a preskok kanalu. Samozrejme za dodrzeni nizsiho vysilaciho vykonu....
Takze takovej dobre nastavenej WRAP s Atherosem muze bejt dle meho mineni uplne legalni. V pripade pouziti Mikrotiku určitě, přeskok kanálu tam je a automatické řízení taky...
Mno MT má i detekci radaru, takže dle mě Atheros provozovaný na MT s automat. regulací a přelaďováním plně splňuje podmínky - samo pokud je dodrženen vyzářený výkon.
Mno bohužel přesně nepovím. PC s CM9-tkama a MT mi zatím leží v pokoji a chystá se pod střechu
Bližší info k tomuhle jsem nesháněl. Podle toho co jsem ale pročítal některé návrhy na změnu GL30 (před uvedením nynější) byla zmíněna i detekce radaru. Podle toho co jsem pochopil šlo o přelaďování na jiný kanál v případě, že by se zařízení potkalo na stejném kanálu s radarem.
To jestli nějaký radar jede na frekvenci ve frekvenčním pásmu 5-6GHz netuším. Já o tomhle jen četl. Byla to jedna z podmínek ETSI nebo jak se to jmenovalo.