Jojo, je toho hodne co je potreba. Tak to asi jeste hodne dlouho potrva, jak te tak ctu,...vim, jsem nedockavej, ale je to nuda kdyz se nic nedeje. :-)
A byl jsi Pando na Strahove? Bylo to pekny.
No ked som s nimi predbezne rozpraval na tom druzstve, tak spominali ze by sa tam asi dal elektromer (co je pre nas este lepsie, lebo takych 17W elektromer neroztoci, takze to bude zadarmo:-))
Co sa tyka toho HW AP, ako sme spominali na stretnuti, neviem ako by to bolo s podporou OSPF a dalsich veci, nehovoriac o nejakej bezpecnosti.
Ked si dobre spominam Tomcate, prislubil si zistit nejake info o tom, ze ci existuje AP, ktory ma dva nezavisle vystupy. Podarilo sa?
to Xanosz: neresim... o NSComu a spol mam taky dost spatne informace, o Gabrielovi vim jen zhruba, ze je spoluzakladatelem NSComu, ale jestli je jeste porad spoluvlastnikem, to si nejsem jisty... NSCom myslim jeste k tomu co jsi vyjmenoval "napaji" firmu York dole v Petrovicich.... (to je ale vsechno celkem nedulezite)
já se jen chtěl zeptat na jednu věc, protože zatim sám mám mistral od UPC, nemámj zájem být napájen internetem přes CZfree, ale chtěl bych ho sdílet, prostě něco jako LAN. Stejně tak je na tom jedem můj kámoš. Důvod je ten, že jsme s několika lidmi už mnohem dřív než se začalo mluvit o CZfree uvažovali o zřízení lokálky tak pro 5-10lidí. No a teď by byla příležitost. Nevadí to? Ptám se proto,aby někdo později neprotestoval,že lidi jako já jen zabírají zbytečně linku atd.
jsem natom stejně...není to tak dávno, co jsme zřídili sí? a jsme připojený přes upc..myslím, že je to zajímavý nápad...ale to hlavní, proč jsem tu..
Vzhledem k tomu, že jsme v paneláku položili asi 160m utp, tak bych vám chtěl říc, že to není žádná sranda. Vždycky se najde místo, které musíte provrtat. V Uhříněvsi v té průmyslové zóně je společnost, která půčuje nářadí. Na půl dne jsme měli půjčenou vrtací soupravu hilti s pneumatickým příklepem + 50cm dlouhý vrták 12mm a chtěli za to 300,- což, když si člověk uvědomí, že celé nádobíčko stojí kolem 26000, tak je to myslím dobrá cena. A vrtat stropy nebo zdi narexkou..to je spíš na dloubání v nose. Když budete chtít můžu někde vyhrabat adresu nebo jejich telefon. A další věc. Kamarád, který pracuje u nejmenovaného wireless providera mi říkal, že mají zkušenosti s rušením UPC rozvodů, konkrétně se jedná o kabelové TV rozvody kanálu TVPrima, které jsou šířeny z přijímače někde na střeše objektu. V objektech, kde je UPC přivedeno kabelem v zemi se s tím nesetkali. Projevuje se to tak, že když položíte kabel utp vedle koaxu s TV, tak by vám měli běhat po obrazovce proužky. V Petrovicích a Měcholopech je, pokud je mi známo, UPC vedeno kabelm v zemi, takže by neměl být problém. A zvlastní zkušenosti... máme spoustu metrů utp souběžne s TV kabelem a dokonce i kolem jejich převodíků, či co to je ,a vše je ok. Tedy nemůžu to potvrdit,ale jestli máte do baráku přivedený UPC anténou bacha na TV prima. V případě, že se vám tato skutečnost potvrdí čí ne, budu rád za informace.