Fachčí WL-5460AP oproti atherosu ar5213 (mód AP)?? Respektive má někdo s touto kombinací zkušenosti? Co jsem četl tak starší brácha wl-1120 má problémy když je zapnuto 128 WEP. A podobný problém s wep jsme osobně měli s Edimaxem ew-7206 oproti ar5213. Případně pokud poradíte zařízení ve stejné cenové skupině které bude s atherosem (mód AP, 128 WEP) fungovat.
Mno my používáme Voyage. Ani edimax a ani ovis (oba chipset RTL8181) zřejmě nefakčí ve výše psaném zapojení (bez wep to jelo v poho) za použití Voyage. S dalšíma zařízeníma (ovislink WL-5480USB, DWL-700ap, WET-11b, WET-54g) to jede v poho.
Už jsem objednal wl-5460ap tak uvidíme jak to bude šlapat. Když ne tak se zkusí jiné drivery pro atheros atd..
Každopadně jak si vzpomenu, tak sem dám vědět o kompatibilitě.
Tak wl-5460 mi už došla. Oproti CM9 v módu AP s OS Voyage (madwifi driver) jede v pohodě. Časem se uvidí jaká je stabilita tohoto stroječku. Jinak jsem si všiml že to má vcelku nízkou odezvu. Takže zatím bufet...
Tak, už tu mám taky dvě tyto hračky.
Mno, měřil někdo výkon? Co se týče mých amatérských měření (netstumbler;SNR na AP) tak to nereguluje ani v modu AP ani v modu klient :-(((((
HW by to měl podle všeho umět, takže asi někdo zvrtal firmware.
Je to škoda, tahle se to dá použít leda s těma pendrekama, co tam jsou a to je tak na pár stovek metrů maximálně.
Takže dojmy z testování bridge:
a) nastavení - katastrofa
- prvně vše nastavit v režimu AP
- pak změnit režim na bridge
- pak nastavit WDS a zadat MAC protějšku o dva vyšší, než je na štítku !!
b) provoz na cca. 2 metry v pokoji - super
- vytáhl jsem z toho přes 2700 KB/sec
- stabilně se to drží cca. 2500 KB/sec
- když jsem mezi bezdráty, tak to lítá 1700-2700 KB/sec
jo, ještě jsem zapomněl, ping na druhý stroj při tom zatížení je cca. 7 ms