xchaos
Samozvany gubernator
Team Member: MOD |
To slovo "neziskové" tam ani podle mě nemělo být. Od začátku jsem se chtěl podílet na budování sítě, která se bude řídit podobnými mechanismy jako GNU software, OS Linux, apod. - a to není primárně neziskový sektor. Já bych na prvním místě dal svobodu, a hned potom třeba solidární sdílení volných zdrojů a rezerv sítě.
"Neziskovost" je čistě formální záležitost, která se týká určité hloubky analýzy finančních toků v nějakém subjektu - ale jakmile půjdeš o kus dál, tak zjistíš, že "nezisková" sí? nakupuje hardware od komerční firmy, konektivitu do Internetu od komerčního ISP, apod.
Kromě toho z principu mě nebaví dělat něco, co by vydělávalo peníze subjektům jako je třeba Microsoft, Seznam.cz. Než abych stavěl neziskovou sí?, po které budou se svými klienty komunikovat tyhle ziskové subjekty, tak to radši udělám svobodnou sí?, kde budu dosahovat zisku třeba právě přeprodejem komerčního připojení k těmhle subjektům - a neziskově nebo bezplatně bude ta sí? použiváná právě jen pro projekty, kterým fandím...