No ja to zkousel na stole, regulace fungovala, ale uz nevim jestli to bylo v G nebo A.
Doufam ze se to nejak objasni, budu delat AP na Atherosu se sektorovkou 16dB a chci Atherose stahnout na minimum (1mW).
Nekde jsem zahlidnul ze to jde jen v Masteru, coz by mi pro ted nevadilo (jako klienty chci dat Compexy).
Pozdeji chci udelat P2P spoj s PCI Atherosem, protoze jsem ponekud zmateny z toho maskovani MAC u Compexe.
Jelikoz tam budou silny paraboly, tak doufam ze to pujde regulovat i v Managed.
Me regulace na 5GHz funguje naprosto vpohode.
Mam linku na 4km s 24dB parabolama a 4,2m pigtailama a pokud tam nastavim vykon na 1 tak to opravdu o cca 14dB klesne. Jsem to zkousel doma na stole ale tam to nefungovalo, respektive fungovalo, ale blbe. Pokud jsou ty karty moc usebe, tak to ukazije blbosti. Jinak kdyz jsem nastavil vykon na 1 tak z -59dB(maximalni vykon) to kleslo na -75dB. I pri tomto signalu to stabilne jede na 12Mbitech a podle me by to jelo i na 18Mbitech fixne. Kartu mam CM9 a madwifi nejakej posledni(doufam).
Jeste jeden poznatek, pokud se reguluje vykon tak na klientovi je to v iwconfigu videt hned, ale na strane AP se musite ridit podle toho co je v /proc/...
ted jsem zkousel Ad-hoc mod.
Prenosova rychlost i ping jsou stejne jako v modu AP-klient
Signal se musi na obou stranach vycitat z /proc... V iwconfigu jsou blbosti. Regulace tam funguje tak nejak... Na jedne strane si hodnota v /proc... zmenila po chvili, na druhe strane se ale ani nehla, coz ale neznamena, ze nefunguje, nebot jsou obe strany naprosto totozne nastavene.
Ping je v obou modech bez zateze cca 0,5ms a pri maximalnim vytizeni linky(pomoci SCP ale tezko rict, jak moc to vytizi) je ping od 0,5 do asi 20ms
Cim vetsi cislo, tim lepsi signal.
Jinak me to vtom AP ukazuje vice asiciovanych klientu, pricemz jeden je vlastni AP a dalsi klienti. Musiz si vybrat spravnej podle MAC adresy.