no, ja nikam nic nekopiroval.
tar xzf balicek.tar.gz
ja to kompilil i pomoci configure (nevim zda to bylo redistribuci, nebo se jen pletu), tzn:
./configure
make
make install
Make clean davej jen kdyz zkompilis blbe a chces zkompilovane binarky odstranit
dale je treba najit si /etc/modprobe.conf a nahradit alias sitovky za modul ath_pci (pokud neudela instalace sama, jako ze asi ne.
dale je trba zkontrolovat /etc/network, zda jsou vsecky udaje ok. debiana uz nemam, ma jej pritelkyne, na spravny cesty se muzu zeptat, nicmene princip je stejny. jaky mas kernel?
ja s kompilaci nemel problemy na RH FC2-FC4, Debian woody, Debian Sarge 3.1a, MDK 10.1 ani jinde. v gentoo je to tusim source package, takze staci emerge... :-) (skoda ze sem linej si sem davat gentoo)
Automaticky to nenajelo. V ifconfig bylo jen rozhraní eth0, ath0 ne. Nevim jak to mam nainstalovat/zprovoznit ani pod debianem ani v MDK. Při instalaci mandrake sem se díval na další sí?ovky(ruční instalace) a napsalo to u ath_pci chybu. Karta vadná není. Trochu vlídnosti od linuxu by neuškodilo
Ještě k Kernelpath: nevim kde jsou v MDK kernel sources,v /usr/src sem nic nenašel. jinak bych za "make" dal KERNELPATH=/usr/src/?
Zdrojáky jádra u Mandrake máš součástí distribuce,teda když máš 3 CD. Standartně jsou zdrojáky jádra uložený v /usr/src.V Debianu v konzoli si nastav zdroje: apt-setup
a pak si spus? aptitude.
Mam všechny 3 CD. Když chci instalovat kernel-headers,tak to po mně chce ještě nainstalovat nějaký balíčky,ale napíše mi to k tomu,že to nejde.
Můžete mi poradit jakou distribuci a verzi mam zvolit,abych bez problémů nainstaloval ovladače madwifi? Když se mi podařilo překonat hlášku "kernelpath must be defined" ,tak mi to zase píše "Please enable wireless extensions" asi v jádru není zapnutá podpora wireless extensions (jde nějak zapnout,abych nemusel kompilovat?).
Chtěl bych nějaký distro kde je jádro s zapnutýma wireless extensions...