Mohl bys to prosim ukazat na mem pripade, ted ajestli to pujde... Mam Ethernet kartu kde bude nastaveno IP 192.168.200.1 ta bude na rozvod signalu do site a potom mam bezdratovou kartu na privod internetu do routeru a ta bude mit IP 192.168.1.100. atdd. Bezdratova karta je RangeLan2 Proxim, nebo Harmony PCI Karta 802.11b
Ahoj, fajn popis, hned jak jsem přečetla šla jsem to zkusit (tomu aspoň říkám návod Nicméně udělala jsem všechno podle návodu (doufám) ale při najíždění, když to napíše že nahrává vybrané moduly. tak tam vyskočí " /etc/init.d/rcS: /mnt/config/modules No such file or directory" a
" /etc/init.d/rcS: /mnt/config/startup No such file or directory" co jsem mohla udělat špatně? :(
Ahoj, tak problém s "No such file or directory" vyřešen. Jak to nevím, zkusila jsem to celé udělat ještě nekolikrát a na čtvrtý pokus to jede. Super. Všechno najede, jen když se pokusím připojit k internetu z jiného PC, tak nic :( ping z routeru do internetu i do LAN jde normálně. Dá se tam nějak zapnout maškaráda, nebo se to celé musí řešit jinak?
D> jestli mas na vnitrni siti privatni IP (prikladne 10.x.x.x, 192.18.x.x), pak MUSIS pouzit preklad adres (aka maskarada), protoze tyhle adresy na Inet nesmeji. Jak to udelat (iptables ...) jsem psal v jinem threadu - nejaky z tech "Tvych"
Ahoj Já vím že jsi mi na to odpovídal a taky jsem to podle toho rozjela v pohodě (na Debianu). Jenže to chci zkusit i na UnWiredAP. Mě napadlo i proč mi to tu nejde. Jen jak to vyřešit na této "minidistribuci" na disketě už mám volných jen 60kb nebo tak nějak. Tak se mi celé iptables asi nevejde
No tak jistá.. možná ne, ale říká se, že kde nic není, nic se nepokazí. A pokud je tam disketa, která je připojená pouze, pokud systém startuje, tak to není tak špatné řešení (nehledě na hluk, pokud by to mělo být třeba doma...) Netvrdím že to musí být nejideálnější, ale myslím, že občas (na některých místech) to může umět naprosto vše, co člověk potřebuje. nemyslíš?
Ok, jak to tu ctu, tak ste me ukecali
Du buildnout PicoBSD s modulem pro if_wi a pripadne dalsi , az to udelam ozvu se
BTW, nevim na co potrebujes nejaky gui , kdyz to mas vsechno hezky vetsinou v jednom rc souboru , a davat nejaky gui jen kvuli tomu abych moh klikat mysi, tak to na konzoli muzes taky, akorat bez zadnejch buttonu .
Ja pouzivam pro svuj router pro lokalni sit a sdileni inetu pro okolni pc
HW Celeron 900
Pamet 768 MB
HDD 25 GB (10+15 GB) XFS
2x sitovky 10/100 MB/s
Os Linux Slackware 8.1 kernel 2.4.19+grsec+xfs
routovani pouzit IPTABLES
PC pro wifi
PIII 866
256 MB RAM
HDD 10 GB
2x PCI 10/100
1x wifi Zcom
OS opet Linux Slackware 8.1 kernel 2.4.20+xfs (cekam na stable GRSEC)
Já mám doma už přez rok ne serveru RedHat 7.2 . Server byl puvodne 486/66 20MRam, pak jsem dal P100 32MRam. Jsem absolutně spokojen chodí mi tam fšechno co potřebuju..... . Jestli někoho štve že se tam pouští spousta zbytečnejch věcí . no at si to vypne. ... .