LOL, takže to je drsný. Jako prohlásit automaticky veškerý zařízení, co mají reprodukci zvuku a jsou připojeny k internetu, za rozhlasové zařízení a tím tedy jako říkat, že s ním URČITĚ všichi poslouchají právě ČR1, tak to je prostě komunismus nejvyššího řádu. Jen si vemte mobily. Dneska skoro většina mobilů má přístup k internetu a taktéž má zařízení na reprodukci zvuku, tudíš i tyto zařízení by měly být brány jako potencionální rádia(když podporuje JAVU tak jde udělat všechno) to je fakt CRAZY.
Mě nesere, že chtěj aby se jim platil provoz, ale chtěj aby ho dotovali i ti, co ho primárně neodebírají. Přece mobilní telefon není primárně k poslechu rádia(pokud nemá v sobě rádio přímo zabudované a i kdyby ho mělo, kdo zaručí že poslouchám ČR1, že!) a taktéž ani počítač. Že tak někdo činí, je jak už tu bylo řečeno, důvod aby platil. Ale automaticky předpokládat, že tak činí VŠICHNI je nesmysl prvního řádu.
Defakto ale ještě není všem možnostem konec. Máme soudy a můžem se soudit, když na nás pak někdo za pár let vlítne, jaktože sme jim neposlali žádný peníz(naštěstí se jedná jen o firemní mobily a firemní počítače).
Tedy podle toho, co sem zatím přečetl, nehrozí postih ze strany sledování televize, ale spíš ze strany Českého rozhlasu(asi taky protože poslouchat rozhlas je jednoduší než sledovat televizi). Tudíš všechny firmy(které vlastní mobilní telefony a počítače), by měly podat ohlášení, že jejich počítače a servery, mobilní telefony ani jiné takovéto zařízení primárně neurčené pro odběr veřejnoprávních kanálů, nepoužívá k účelu, za který chtějí vybírat poplatek. Tím to hasne. Koukám, že Kocourkov to tu je a ještě dlouho bude. Bohužel soudit se můžem jen mimo ČR, pochybuju, že by tady někdo na tudle Kocourkovinu měl čas.
Jako to není konec, to je začátek, tímdle duchem se poslední dobou nese vše, a? je to automatický dárcovství orgánů, dokazování při reklamačním řízení, nebo teď todle, prostě bude hůř...myslím, že jediná možnost jak to do budoucna ošéfovat- určitě všichni volit ODS(ti by tuto chujovinu snad nevymysleli a musí mít většinu) jako menší zlo, nebo prostě emigrovat. Schválně. Jak to mají s poplatky v zemích EU?
PS.: nedivím se, že v lidech naší země není respekt před zákony, když sou v nich takovýdle nesmysly. Pochybuju, že by todle někdo dodržoval a platil za každý počítač, který je připojen k internetu. Teď mi to připadne, že si úředníci neuvědomili, že to že oni maj starý šunky, co ještě zvukovky neměly, neznamená, že firmy jsou na tom stejně jako oni.
woe, však říkám, že menší zlo. Každýmu je jasný, že peníze jsou potřeba, ale platit poplatek sledování veřejnoprávního rádia za server, to by nevymysleli.
A trochu jinak - Pokud mám počítač, který sice je vybaven zvukovou kartou a systémem umožňujícím přehrávání rádia z internetu, ale nemám k němu připojené REPRODUKTORY, dokonce je v případě firmy ani nemám zakoupené. Pak přeci nemám zařízení které je schopné reprodukovat Jakékoli zvuky.
Spachani trestneho cinu nastane v pripade, ze cloveku nekdo dokaze, ze nekoho treba zabil. Tento zakon nas odsuzuje uz jen proto, ze by jsme nejaky trestny mohli pachat? (tim je mysleno mit potrebne vybaveni a skutecne tu TV sledovat)
1)Platit za tak spatnou TV jako je CT na ktere se VUBEC nekoukam nehodlam ani korunu. Nebo budem platit za to, ze sledujem vietnamske TV CT?
2)Platit za PC ktery je potencionalne zneuzity k nelegalnimu prijmu nehodlam tez platit.
Mame presumpci neviny a ta vychazi z listiny zakladnich prav a svobod. Pokud mi nekdo bude chtit dat pokutu za to co jsem "mohl" spachat aniz by mne to dokazal, budu se soudit.
Jak zde nekdo napsal, je to protiustavni zakon a bylo by dobre kdybysme jako obcane zacali delat neco hned ted.
2 Azzie.
Protoze vzdycky musi prijit nekdo schopnej a rozhodnej kdo rekne vsem oslum co maji delat, jinak ti oslove delaji hovno a nechaji si srat na hlavy.
Prelozeno:
Neresim problemy oslu, resim az to co se tyka i mne.
hehe .... nezbyva nic jineho, nez se smat. brecet nema cenu a rozcilovat se? to uz teprve ne. uz tak mam vysoky tlak a rad bych se dozil(teda kdo vi, ze? ale tak eventuelne) vice nez 50ky
to je proste LoL! kazdy to holt zkousi, jak by prisel k nejake te korune navic a myslim, ze takovych _prekvapeni_ tu bude jeste spousta - at uz projdou, ci ne. tento zakon ocividne neprojde - i kdyz ... otazka - je to opravdu tak ocividne vsem?