Nebo? bohužel v mé vesničce CZfreenet není, jsem nucen se připojovat přes komerčního operátora Wifi. Nebo? mám problémy s připojením, potřeboval bych se zeptat pár na pár věcí lidí co Wifi rozumi. A toto je to nejlepší místo (proto se předem omlouvám, že vás zneužívám).
Mám přípojný bod zhruba 50 m od baráku s přímou viditelností. Používám malou všesměrovou antenku, která byla v příslušenství karty. Sílu signál mám obvykle 50 - 60 %, kvalita signálu 80 %. Hraju World of Warcraft, k čemuž je potřeba slušné a stálé spojení.
A teď k mým problémům. Stává se mi, že mi občas vypadne spojení a já ho musím znovu napojit. Většinou to je hned, ale vypadnu ze hry. Stává se mi také, že sí? začne běžet pomalu a mám mizerný ping, což může trvat i několik hodin. Provider mi napsal, že on žádné problémy nezpozoroval.
Chtěl bych se zeptat.
Jak se dá zjistit, zda za problémy nese vinu moje karta, síla připojení či provider?
Stačí tahle malá všesměrová anténa na chytání signálu (i když mám takto ideální podmínky)? Mohl by mi někdo doporučit vhodný soft na sledování síly signálu ?(mám kartu Edimax EW-7128g)
Díky
ke kartě je program od Realtecu a ten stačí na posouzení spojení.
Kvalita by ale měla být 100%, jinak budou občas pozorovatelné přestávky. Malá anténa by měla stačit na tuhle vzdálenost, je možné ji trochu posílit plechem umístěným na druhé straně od směru příjmu ve vzdálenosti cca 3cm - dá se vyzkoušet.
Rovněž přemístění antény pomůže při hledání optima, může se jednat o signál znehodnocený odrazy v okolí.
tohle je nejhorší karta co znám.
nesmíš používat ovladače od edimaxu, ale od realteku. prohledej forum a někde jsou tu odkazy.
nebo ji rovnou zahod a kup si něco normálního.
Ještě jedna věc mě napadla. Zhruba dva metra od průsečíku mojí anténky a AP je televizní anténa. Může mě rušit? Vysílač TV signálu je na druhou stranu, než průsečík AP/mojí antény.
Jinak, ještě když už to sem posílám. Koupil jsem si směrovou anténu, nicméně na anténě je koncovka asi 5x větší než než na mojí původní anténce. Je v tom nějaký trik nebo si musím koupit nějakou redukci?