mysim ze jde o airca dual takze trochu predrazeny bridge to umi jen WDS a nastaveni ani zadnej new firmware to nema mysli ze to je lespi reseni airca8 -levny , nekdy nefungujou, a je slozity tam cokoliv nastavovat musis telnetem ve firmware temer nic nebo compex a to uz je pohodicka
- Zda se dají obě rádia nastavit na 2,4 GHz. Dočetl jsem se, že jedno rádio je jenom 2,4GHz a druhé 5/2,4GHz.
- Zda se dá nastavit jedno rádio jako klient a druhé na režim AP a celé aby se to chovalo jako BRIDGE, nebo REPEATER.
- Zda se dají zadávat MAC adresy klientů připojených na AP, popřípadě, zda se dají nastavit omezení pro jednotlivé IP adresy a zda se dá třeba nastavit pro jednotlivé IP adresy SHAPING.
Zda se dá napojit ještě nějaké PC (asi 2-3) na LAN když je jedno rádio v klientu a druhé v AP.
Modelový příklad a to na co bych ho chtěl použít.
Máme AP1 a chci vybudovat AP2 ve vedlejší vesnici, ale nemám přímou viditelnost. Proto chci uprostřed vybudovat retranslaci. Na retranslaci bych použil TEW-510APB s tím, že jedno rádio by příjmalo signál a druhé vysílalo dál. Ve vedlejší vesnici by bylo AP2 řešeno druhým TEW-510APB s tím, že jedno rádio by příjmalo signál z retranslace a druhé vysílalo všesměrem po vesnici s tím, že by na TCP byly napojené cca 3 počítače klienta, u kterého by bylo zařízení umístěno.
V případě, že by nešly obě rádia nastavit na 2,4GHz, tak by retranslace přijala na 2,4GHz, dále by vysílala v 5GHz a AP2 by přijímala v 5GHz a všesměrem vysílala ve 2,4GHz na níž by se konektovali uživatelé.
-V případě, že by zařízení neumělo SHAPING, tak zda by se to dalo nastavit do BRIDGE, a shaping nastavovat centrálně na AP1.
Předem mockrát děkuji za cenné informace. Je fakt, že o zařízení TEW-510APB není nikde zatím moc zmínek, což je asi škoda, protože alespoň zatím to je to, co jsem ve Wifi postrádal. A to cenově dostupné zařízení s dvěma rádií.
- jedno radio umi pouze 2.4GHz a druhe pouze 5GHz :-(
-v modu aby jedno radio bylo klient a druhe AP to take nefunguje :-(
Mam Firmware Version: 1.0.0.14
Uvidime co treba prinese novy FW.
Zdrawím, chci se zeptat, jestli už někdo teda vyskoušel u tohoto zařízení použít jedno rádio na bridge(5Ghz) a to druhé zároveň jako Ap(2,4Ghz) pro klienty? A jsou spoje transparentní??
Dík mocX za odpovědi, prosím, kdo toto AP již máte, podělte se se svými zkušenostmi!!!!
Zdravim, zkousel jsem toto zarizeni a 2ks proti sobe jedou docela dobre, ale kdyz jsem se pokousel to pripojit na Mikrotik jako klienta, tak se mi to nepovedlo, zkousel jsem i novy FW, ale ani tento nepomohl. Nemel jsem na to moc casu:( takze to neni posledni zkouseni. Jinak novy FW mi aspon zobrazil ve statusu, ze je pripojeny, ale Mikrotik nehlasil nic, tak nevim kde by mohla byt chyba.
Mno, dik za reakci, tak to jeste pak prubni. jo a zkousel jsi to rozchodit i jako AP a zaroven WDS bridge?! Co je noveho v tom new firmwaru?? A jakou to ma dat. propustnost a na ak dlouhy spoj? Jsou ty spoje transparentni?!