kovis
Newbie
|
Bohužel nesouhlasím - jakmile je tam NAT, nemusí se hodit WDS. Je úplně jedno, jestli je tam jeden počítač nebo router, na kterém je NAT. Tento router je fyzicky taky jeden počítač. MAC adresy klientů za NATem se na rozhraní směrem k AirCA neobjevují, a proto to musí fungovat. Pokud ano, je špatně nakonfigurovaný NAT router (viděl bych to na nějaký zapomenutý zapnutý ethernet bridge mezi vnitřní a vnější sítí, kdysi jsem se s tím v praxi setkal). Jinak tuto konfiguraci s NATem jsem vyzkoušel společně se svým ISP na více místech úspěšně.
Ještě mě napadlo jedno řešení nedostupnosti sítí za AirCou (konfigurace AP -> bezdrát -> AirCA-klient -> router -> LAN). V případě, že je router před a za bezdrátovým spojem trochu inteligentní, udělat samotný bezdrátový spoj odděleně a přes tento spoj mezi hraničními routery IP tunel. Pak je úplně jedno, kolik sítí je za AirCA klientem, protože o nich vůbec neví a bude to fungovat. Tohle samozřejmě neřeší problémy na úrovni fyzické vrstvy s MAC adresami, pojede ale všechno kolem IP.
Naposledy upravil kovis 30.10.2005 v 12:01
|