Neznáte nějaký dobrý způsob, jak omezovat traffic mezi klienty, kteří jsou připojeni na jednu anténu?
Problém je, že zdroj i cíl jsou ve stejné masce.
Jediný způsob (který mě momentálně napadá) jak takto realizovat shaper v rámci jednoho zařízení je následující:
- vytvořit pro každého klienta speciální subnet
- navěšet na sí?ovku aliasy (gw pro klienty)
- všechny subnety nacpat do 1 area, aby zbytečně nepřeplňovaly tabulky okolních routrů
Pak by cokoli co jde od klienta bylo routované a měl bych nad tím plnou kontrolu.
Zkoušel jsem to realizovat, na stole mi to šlo.
Problém je, že je potřeba složitější konfigurace (i když ne o tolik) než při standardním připojení všech klientů do jednoho subnetu.
podle toho co mas za HW .... vim ze jde zapnot na ruznych APckach a 626tce to ze komunikace musi jit prez router a ne jen do karty ... tudiz facha i shaping , a nemusis to kouskovat na maly subnety ... nejaky inter bss bo co ..
To AP WLINE 4000 je normální router.
Má v sobě Bandwidth control (regulace rychlosti), Traffic counter (počítadlo dat pro každou IP), router (lze provozovat s NAT i bez NATu v transparentní režimu), DHCP, Ping, MAC a IP Filter, ARP cache.
Uvnitř toho AP je LINUX.
Má to velice přehledné a srozumitelné webowé rozhraní.
Problémy s kompatibilitou mi bohužel nejsou známy.
Místo PC routeru stačí přece tohle AP s příkonem pár wattů.
Chodí mi opravdu skvěle. mám dvě a nikdy nebyl výpadek.
Do toho AP lze dokoupit i HW Watchdog za 900,-Kč,
takže pak máš jistotu, že nebude žádný výpadek.
(HW WatchDog vyrábí a dodává přímo výrobce)
-> nanotop: dik za tip, mozna to nekdy pouziju...
bohuzel momentalne potrebuju vyresit stavajici ap (mame jich na siti nekolik, takze vymena zarizeni zatim nepripada v uvahu)
navic pokud bysme nasli univerzalni zpusob jak tento problem resit, slo by to pouzit i na atheros, pripadne i jine karty...