Spíš se podívej na Alfu 630 - v podstatě to co tohle + reálně fungující regulace a s posledním FW i stabilní klient. Shaping je funkční. měl jsem v ruce i tohle - ale už je prodaný.... alfa je u jednoho klienta - tedy vlastně jsou na ní připojený dva lidi v jednom baráku, cca 1 měsíc a pohoda..... s těma /24 je to to samý..
Tuhle otázku jsem kdzsi taky řešil - a nevyřešil - prostě sem byl srab a přerátí jsem neproved. Možná teďko plácnu blbost ale mylím si že mají odlišnou rádiovou část (miniPCI) Kdyžtak mě nekdo opravte...
Koupil jsem ho, nebo teda spíše půjčil si ho za prodejní cenu, před 10 dny v i4shop a právě jsem dopsal žádost o vrácení. Možná je to mejma rukama, ale nepovedlo se mi ho v režimu klient přinutit aby se připojil na AP a to ani v případě, že AP stálo na stole vedle něj. Sí? proscanuje dobře, dá se vybrat libovolné AP, ale pak se nějak ne a ne připojit. Navíc podle přiloženého návodu by měl mít regulaci výkonu, ale ve skutečnosti tam není a je tam místo toho nastavení přenosové rychlosti. Možná je to i tím, že je v něm FW 1.64 a na stránkách výrobce je nejnovější verze 1.60, nevím.
Musim rict, ze co se tyce modu klient (coz je zrovna to, proc jsem to kupoval) mam bohuzel podobne zkusenosti (mozna je to tim ze HW neni muj obor). Podarilo se mi pripojit, prvni minutu vse bezi bez problemu, ale pak se spojeni postupne zhorsuje az odejde vubec, a pritom status je stale conected. Po restartu nebo odpojeni a pripojeni externi anteny vse zase funguje na dalsi minutu.
Takze budu tez vracet ...
saki
Ja ho odjakziva pouzivam jako gateway takze internet z WAN portu a dal pres NAT po kabelech a vzduchem a celkem to funguje. Mam to jen doma s pendrekem, takze regulace mi nechybi, ale v navodu ji mam taky.
Ted co sem se na to zacal pripojovat nove z G-ckovejma kartama to ale blbne (at uz dam b&g nebo g only mod) - obcas to tak na 3-5 sekund uplne vypadne a dela to tak jednou za par minut. Na internet to de, ale kdyz prehravam hudbu nebo film z pocitace kterej je k tomu pripojenej kabelem, tak kvuli tomu vypadava a to je neprijemny. Taky mi nefunguje remote management ale to se da resit pres VPN (ten zas funguje jen bez kryptovani...), to QOS sem zatim nepocitil, takze jako dobry ale necekejte nic moc.