Omlouvám se, že jsem zde položil takovýto nováčkovský dotaz, ale našel jsem všelijaká řešení ale raději dám na Vaši radu, myslím že pomůže i dalším protože bude zde snad dohledatelná. Tedy k věci:
Jsme skupina lidí (20) vlastnících malou počítačovou sí?. Ta je legálně připojena do internetu. Internet je potřeba zaplatit, takže je potřeba vybírat poplatky. A zde je kámen úrazu, protože bez IČa jak jsem pochopil nelze vybírat legálně poplatky.
Freenet máme jako vzor a tak se ptám jak to tady máte řešené vy, jestli založit nějakou neziskovku, nebo občanské sdružení. Jak je to v případě, že jsme někteří zaměstnáni (jestli nebudeme něco muset hlásit v zaměstnání) a tak dále, kde se dozvědět nějaké informace. Já jsem jediný ze "zakladatelů" kterému je >18 ostatím je <16..17> takže i ztohoto hlediska.
Hm zajímavé, nicméně je to sice v pořádku, ale stále nesmím vydat doklad jestli tomu rozumím dobře.
Také jsme do páteřních AP vložili nějaký peníz a ten bysme chtěli vrátit časem nazpátek - jak je to v tomto případě, můžu říct, že třeba AP stálo 2000, potom můžu mít zisk 10 měsíců po 200 ?
Tak si od kazdiho na zacatku napocitej nejak "vstupni poplatek" kterty zaplati kazdy zalemce o pripojeni do vasi site, a casem se ti takhle vrati, a po tomto zaplaceni vaseho "daru" do site, se vam bodou penize vybrane navic hodit na dalsi Investice do site, treba bo do noveho AP, neho do free FTP servru pro vsechny, atd, atd .......