oproti penezum tu stoji nase vyhoda v existujici siti, tudiz neni treba investovat, ale organizace projektu pro celou prahu se stovkami clenu pripadneho "sdruzeni" je uz po administrativni strance dost narocna a stejne jako dosud selhavaji pokusy o sjednoceni czfree do spolecny organizace, ani tohle mi neprijde realny(i kdyz by slo o spolupraci jen v uzkym slova smyslu)
to je hezky, aby czfree nekonkurovalo v poskytovani internetu..na druhou stranu podle meho nazoru lepsi konkurovat a vyhrat to rizeni, nez se nechat kompletne znicit zarusenim ala praha5..
samozrejme lepsi to rizeni a celej internet zdarma zastavit, ale kdyz se to nepovede lepe to poskytovat pres existujici site..ale to uz sem vlastne vsechno psal
na druhou stranu by spolecnej projekt mohl zabrat jako impulz k silnejsi integraci czfree a treba by mohl z mestskych penez vzniknout spolecny fond rozvoje mezicloudove infrastruktury..ale to uz sem vlastne taky psal
nakopat do * *! jasne, dotaci. hele sorry, ale myslel jsem, ze jsou tu penize potreba na dulezitejsi veci, nez aby meli obcane P5 internet zadarmo - bez urazky.
ps: je mi jasne, ze kdyz se ty prachy neprotuneluji na P5, tak to bude jinde. jenom me to poradne *.
Celkově je to hodně složitý téma. Zase podle jakého klíče se rozhodne, že město smí provozovat třeba vlastní dopravní podnik, ale že nesmí provozovat metropolitní sí?... je to praš? jak uhoď.
Sice jsem se pod Plyšákův protest podepsal, a je podle mě dobře, že jsme na nelegálnost výběrového řízení upozornili - na druhou stranu, představa, že bych např. mohl v celé Praze celoplošně zdarma (nebo za paušál obdobný předplatnému MHD) mobilovat přes Wi-Fi mě vůbec nevadí... spíš naopak.
V zásadě nemá cenu se snažit bránit nárůstu kvality života v Praze, to je slepá ulička, a výsledek by byl, že by nás lidi neměli rádi. Kritiku toho projektu je potřeba postavit jinak: je třeba vysvětlit veřejnosti, že my už to dávno děláme, a že to děláme lépe. A že cílem není z nich vytáhnout ještě víc peněz, než z nich chtějí tahat městští úřednici - ale naopak to udělat efektivněji a vybudovat sí?, která jim přinese daleko větší užitek, než by přinesl nějaký odfláklý soc-internet za státní peníze ...
Byl bych nerad, kdyby Pražáci vnímali "lobby wifistů" podobně negativně, jako vnímají třeba "lobby taxikářů". Je třeba si přiznat, že i když jsem nikdy netoužil po tunelování státní kasy, tak bezplatné Wi-Fi pokrytí jsem si jako jeden z efektů budování CZFree.Net od začátku představoval... měli bychom se k tomu projektu postavit nějak konstruktivně, a navrhnout třeba městu, a? použije IPv4 adresní rozsahy kompatibilní s CZFree.Net ... a naopak, velkou slabinou stávajácích lokálních Wi-Fi sítí je, že se zatím neshodly na jednotné koncepci broadbandového Wi-Fi roamingu - alespoň pro jasně definované konkrétní členy místních společenství... popravdě neexistence takového projektu je jedním z důvodů, proč se mi pořád ještě nechce vrážet peníze do notebooku.. :-) (a naopak taky neexistence mého notebooku je zase důvodem, proč jsem si s tím ještě nezačal hrát .. :-)
presne takhle se to snazim prezentovat..kdyz se me ptal jakysi redaktor Profitu na to jakym zpusobem se nam podarilo rizeni na Praze 6 zastavit,, rovnou jsem mu osvetlil o co nam jde touto vetou:
K likvidaci ISP a komunitnich siti na Praze 5 nedoslo likvidaci konkurenci sluzeb zdarma(ktere jsou mizerne, navic lide v komunitnich sitich tam nejsou jen kvuli internetu, ale kvuli komunite a prispevek vetsinou plati radi) ale v likvidaci znehodnocenim existujici CZFree infrastruktury rusenim.
Vytrzena z kontextu nema uplne ten vyznam jaky mela v tom odstavci..ale kopirovat sem cely mail mi neprijde jako nutny