pozor, u stridaveho napajeni je treba nejdriv usmernit a pak stabilizovat. Levnejsi reseni by bylo ten original AC napajeci zdroj usmernit (dvoucestne - mustkem) a dat tam za to kondenzator tak 1000uF/16V, to zvysi napeti z 9V asi na 13V a to uz se tim dratem procpe v pohode. To zarizeni to stejne v sobe usmernuje. Vyhoda je ta, ze misto toho, aby tim dratem slo 9V, jde tam 1.4* vetsi napeti, takze ubytek je mensi a proud take (protoze menic pri vyssim vstupnim napeti pri konstantnim vystupnim vykonu potrebuje mensi proud).
Je to nejlevnejsi varianta. Mustek na 1A stoji asi 4-5.5 kc a kondik 1000uF/16V tak 4-6 korun. Konektor pokud to ufiknete ze zdroje je zadarmo. Jen to naletovat.
to hned za trafko a pred B380R?
inak uz som to odtestoval, ale nesom spokojny:
mam 2xPOE a 2xSWITCH,(switch a switch je na vzdialenost cca max.130m) a ide mi to len 10Mb/s podla mna len preto ze tie switche slabo napajam, asi by trebalo silnejsie trafa aby som to napajal na max. a potom by mi to islo na 100Mb/s, co nato?
No tak s takovouhle topologii se ale vubec nedivim, ze to dava tak malo - co je tam za switche, pripadne jake sitove karty, a jak dlouhe maji privodni TP kabely k tem switchum? Jake napeti je na vstupu toho POE pro ty 110 metrovy segmenty? Tam na 110metru na napajeni logicky tech 13V stacit nebude, proto delam ten 40V menic, ten 100metru da v opohode.
Jinak s tou propustnosti to je znama vec,m ze kdyz se zretezi srackoidni switche ty nejlevnejsi tak to nedaj pri zatizeni - jakmile po ceste nekde tecou data tak ten procesor v nich to neutahne, a pak to ma malou propustnost, zcela logicky.
Taky se muze stat, ze si nekde nekdo nastavi stejnou IP adresu a mas konflikt s MAC na siti a pak to alternuje mezi jednou a druhou, takze na to taky pozor, zkusit to precislovat, nebo nastavit alias a sledovat jestli se to na obe IP adresy tvari stejne...
Vidim tam dvakrat jednu IP adresu, je to stale tentyz pocitasc, nebo je to jine zarizeni skonfliktni adresou jak pisu? 192.168.0.15
Genius 5port je nejvetsi srac - bude tam na 99% relatek nebo jinej kram, to nelze pouzit jako tranzitni switch doiprostred site, utahne to tak max. polovinu portu co to ma, jinak to nestiha. Je tam slabej procesor, mozna i prilis malou pamet na MAC adresy. Nektere tyhle zariznei maji ne plnohodnotnou pamet na MACky, ale nejakou orezanou hash tabulku. Vice se clovek docte v datasheetu k tomu rtl cipsetu. Lze to pouzit jen na koncich u pccek, a nejlepe smerem do site svym uplink portem, pac mozna to co to nenajde v svych arp zaznamech tak to posle tim uplinkem pryc. Je mozne, ze misto hashovaci tabulky to ma jen registr 1 MAC adresy na 1 port. Musel bych videt cislo toho switchovaciho obvodu vevnitr. Ale dopredu rikam, ze uvnitr site bych to nepouzil, pouze na okraji.