Dal by se spoustet prometheus treba v 0:00 pak to v 6:00 sundat (parametrem -f ?) a spustit znovu ovsem z jineho konfiguraku? jak to resit kdyz ma byt vzdy /etc/prometheus.conf
dival sem se po dlouhe dobe znovu na Promethea a chtel sem ho doma vyzkouset nad IMQ rozhranim (spojit dve sitovky do jedne). Zjistil sem ale, ze nad imq neshapuje, resp. shapuje pouze upload. V Prometheovi sem zakomentoval kompletne flushovani iptables a flushuji si je sam. Mozna bude problemek v samotnem posilani dat ze sitovek do imq:
eth0 - sitovka do netu
eth1 - sitovka ke me
eth2 - sitovka k sousedovi
/sbin/ip link set imq0 up
/usr/sbin/iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth1 -j IMQ --todev 0
/usr/sbin/iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth2 -j IMQ --todev 0
na eth0 se provadi maskarada
Nemel by nekdo funkcni script na nahozeni imq pro konkretni situaci? Diky
Spoustim promethea v 0:00 spolu se zvlastnim konfiguracnim souborem , urcenym pro nocni FUP, pak v 6:00 znovu s jinym urcenym pro denni FUP. Stava se mi ovsem ze data prenesena jednotlivymi uzivateli pres nocni pasmo 0:00 az 6:00 se mi objevi v statistice denniho provozu. Adresare a soubory pro logovani jsem nastavil samostatne pro noc i den. Zkousel jsem i mezi spustenim nove instance promethea flushnout parametrem -f a nepomaha. Ma nekdo podobnou zkusenost nebo mi muze poradit? Diky.
prosim, nemohl byste nekdo, kdo mate nainstalovany toolchain pro Asus, prelozit 0.5.3 do binarky?
Zjistil jsem, ze to budu potrebovat, dohledal jsem si, co k tomu zrejme potrebuju - a padl na mne zachvat zoufalstvi, protoze to vypada jako hezka prace na odpoledne :-((
Pokud ano, predem velke diky
Vaclav Stepan
Mam naistalovan Prometheus-0.5.3 a nevim zda se mi to zda nebo je to mozne, ale pri restartu o pulnoci klient ktery prave stahuje se dostane do sdileneho pasma - pomuze az opetovny restart.
Je to mozne nebo ne nebo se mi to zda - ale podle grafu v hotsanicu prave vzdy pri restartu klesne traffic.
Je to mozne ?
Ahoj,
tak se pokousim se zorientovat ve vyznamu ruznych bazmeku v konfiguracich a kodu a jak si tak procitam souvisejici thready, koukam, ze se tu spousta dotazu opakuje (favorit je zda se ,,jak pridam ip adresu pro podsit'').
Prijde mi, ze by to bylo docela zrale na Wiki - co si o tom myslite?
Slo by xChaosi nahodit neco nekde na Arachne (pmWiki, ci vim ja co?)?
Pekny den
Vaclav Stepan
Resim problem QoS stroje ktery je zaroven VPN koncentratorem. V prometheus.conf jsem nastavil wan eth0 (ethernet do dalsi site) lan jsem nastavil tap1 (tunel vytvoreny nad eth1) .
Projevilo se ze download byl shapovany, tj. podle me zabiralo markovani na POSTROUTING poveseny pri odchodu z tap rozhrani, ale upload neshapoval. Chapal bych to naopak, markovani uploadu by melo byt povesene na eth0, a tam by se nemel projevovat problem podobny jako u shaponi pres IMQ rozhrani coz se resilo vyse.
Dokazal by nekdo poradit?
semik:/usr/src/prometheus-0.5.3# make prometheus
cc prometheus.c -o prometheus
In file included from prometheus.c:28:
cll1.h:25:19: stdio.h: No such file or directory
cll1.h:26:20: string.h: No such file or directory
cll1.h:27:18: time.h: No such file or directory
prometheus.c:54: error: `NULL' undeclared here (not in a function)
...............
bylo my řečeno že mi chybi ta knihovna , tak jsem ji stahnul ale porad jsem na mrtvem bode. hledal jsem nejakou rozsahlejsi dokumentaci ale marne.