Ahojte - mam doma compex wp11b+ v rezime wireles routing client a asi ako kazdemu, sa raz za cas kusne. Mam tam najnovsi firmware s podporou resetatora, ktora aj funguje (kazde rano o 6.00 sa AP restartuje) ale ked sa kusne tak tato funkcia prestane fungovat. Jedine riesenie je hardvarovy resetator - ten uz mam viacmenej navrhnuty - bude snimat blikanie WLAN LED (ta blika pokial sa prenasaju data cez wireless) a ak napr. hodinu tato LED neblikne tak sa AP restartuje.
A teraz nastava moja otazka - nebude vadit tomu AP ak sa napr za noc restartne 8-krat + nieco aj cez den? (pocitam ze 10 restartov x 365 dni roku = 3650 restartov za rok)
Co ta pamat vo vnutri - nebude to znizovat jej zivotnost?
Dlho som nad tym rozmyslal a napadla ma moznost ako to osetrit, "lenze ....."
Mam moznost sledovat aj LAN LED - tym by som vyriesil ze ak hodinu neblikla WLAN LED a neblikla ali LAN LED restart NENASTANE - osetrenie casteho resetovania (LAN LED blika aj ked sa AP kusne) to znamena ze ak pridu poziadavky s LAN a WIFI na ne neodpoveda nastane restart.
A teraz to moje "lenze ....." - ak dajmetomu po troch hodinach od posledneho restartu niekto zapne PC a na AP pride poziadavka na DHCP tak blikne LAN LED a to sposobi restart - cize nastane restart v case ked ma PC dostat info o IP adrese co je velmi nechcene - mozem zadat IP manualne ale potom ten restart nastane po otvoreni prehliadaca.
Jediny omezujici faktor jsou imho erase-write cykly na flash, ktere se pocitaji na desetitisice... takze i kdyby se s restartem neco prepisovalo (jako ze nejspis ne), tak to asi po dobu moralni zivotnosti zarizeni vliv mit nebude.