nemel by nekdo FullFlash toho co je v Ovisovi? Umrel mi pri nastavovani FW a navod "kdyz se neco posere" nema sanci, pac na konzoli se neukaze nic. :( Nebo nekdo ochotny, kdo by ovise pujcil, obsah bych si sosnul a zase flash napajel zpet do ovise a vratil. (nehlaste se vsichni)
Zdravim,nemáte někdo nějakej odkaz na software,kterej tejhle krabičce zvýší výkon na 20 dBm a přidá funkci watchdog (inzerujou to na inwifi). A ke krabičce WL-1302 taky.Nebo aspoň aby to bylo stabilnější.
Jestli už to tu proběhlo (určitě jo), tak se omlouvam,ale nemam moc chu? pročítat všech 2000 příspěvků k tomuhle vláknu.Díky,díky moc.
poraďte prosím která verze FW umí DHCP server na wlan, popř, i na lan..
potřeboval bych aby mi to přidělilo IP na všechny wifi klienty, popř. aby šlo nastavit ktere MAC to má přidělit jakou IP.
nechce se mi kvuli tomu platit APpro.
koukal jsem FW od cipise (linuxrmkwget.bin) a mam tušeni že je to nastavene aby to přidělovalo IP pro LAN a navic myslim že se musí nastavit vždy MAC sitovky a potom jakou IP přidělit.. nebo se pletu?
mam internet za klientem (a na APecko se pripojuji dalsi lidi), normalne ostatnim internet nejede. Ale cetl jsem tu, ze kdyz ten klient bude router (a bude dobre nakonfigurovany ), tak by to fungovat melo. Stahl jsem si APLite (ten by to mel umet... v seznamu veci, ktere mu oproti verzi pro chybi routovani neni), ale me pokusi o routovani byly marne. Na obou stranach routeru jsou stejne podsite (192.168.50.0) a tak jsem z toho trochu mimo.
Pak se tu objevila druha moznost. Naklonovat MAC adresu sitovky routeru, do ktere je Ovis pripojen, ale ta se mi nelibi, protoze se pak jednoduse nedostanu na Ovise.
Mam tady jednu polomrtvolu 1120AP, mam v ni firmware od lukice (linuxrmkwget.bin), behal v pohode, ale APcko stale tuhlo behem 48h, tak jsem si do nej pridal script na reboot po 7200s a ted se mi po nabehnuti ihned restartuje. Kdyz jsem tam mel 3600s tak to bylo v pohode a kazdou hodinu rebootoval. Reset bohuzel nepomaha, abych ho dostal do defaultu... :( Co s tim?? Prosim pomozte.
Povedlo se mi u WL1302 přepsat boot loader. Vypájet flash, naprogramovat v programátoru a zapájet zvládnu levou zadní jen nemám image tý originál flash. Sériová konzole nereaguje (nic se neděje) jen na osciloskopu je vidět pár impulsů a pak už nic..... chtělo by to nějaký link nebo pokud někdo má a? mi pošle kompletní image na můj mail...
UPDATE:
tak jsem tam nacpal image z Ovise 1120 (3.00F, získanou pájením a čtením v programátoru), naběhlo to OK, akorát to vypisuje chybovou hlášku že na adrese 0x20000 checksum error - mám si z toho dělat těžkou hlavu?
zajimalo by me, jestli ta seriova konzole nefunguje s originalnim fw, nebo i s tim novym, snad sem to pochopil blbe a s tim novym funguje. Jedno wl-1302 mi totiz asi odeslo (asi padem ze dvou metru) - tedy nejspis jen eth rozhrani (coz je po resetu problem), ale radeji bych si to jeste nejak overil.
Abych to upresnil, kdyz pripojim kabel normalne mi kopmp vypise, ze eternet je pripojen, na AP ledka sviti, ale at z PC odeslu na udavanou ip adresu (192.168.1.254) cokoliv, nedostanu z ap vubec nic, osciloskop nemam (bohuzel). Nestalo se vam uz neco podobnyho?
myslis, vydrat, ze bys mi mohl zkusit prehrat flash, kdybych ti poslal to moje zarizeni? Podle dalsiho zkoumani a cteni si uz totiz nemyslim, ze by byl spatnej ten eth, ale spis bud flash nebo ten CPU RTL8181.