Zdravim,
resime propojeni dvou domu ethernetem, jakozto nejlevnejsi a za tu cenu nejkvalitnejsi technologii. Vzdalenost je asi 30m a mezi temi dvema domy je jeste jeden dum, takze by to muselo jit pres nej. Jenze posledni dva domy maji Ackovou strechu, takze by ten proves musel byt nad urovni strechy, coz si myslim, ze porusuje nejaky bezpecnostni predpisy (kvuli bleskum).
Muzete mi to pls nekdo upresnit a pripadne sem pastnout nejaky fotecky provesu ?
mno budu jen hadat, ale pokud by jsi pouzil silonovou strunu jako vodici medium, opticky kabel a pripadne nejakou plastovou chranicku, tak by to jako celek bylo nevodive....
Cau ja bych se taky priklonil k optice, pokud mate switch a natzeny UTP kabely tak stcej dva prevodniky a opticky medimu, cena tyhle srandy je na 30 metru 4662 Kc s dph a RP, pri pouziti (OvisLink MC110TMC) je to FD a nejsou problemy. Jeste k tomu uchyceni pouzil jsme trubku s integrovanym lankem a na koncich co je to uchyceny do zdi jsem to nastrilkal nevodivim lakem (4 vrsty), to snad bude stacit .
Tak sem se na to dneska dival. Prevodniky se daji sehnat od Repotecu 100Mb (SC multimode) za 1500 s dani za kus a 100m optickyho kabelu za 2500. Sitel mi nabidnul 100m kabelu pro venkovni pouziti vcetne 4 konektoru (bohuzel lepene) za 3300 bez dane. Akorad nevim jak moc dobre pude ten kabel natahnout (zavesit), aniz bych ty konektory urval.
Myslite, ze je spis lepsi koupit ten kabel bez konektoru a pak najit nekoho kdo by privaril ty konektory (nedelate to nekdo? :-) ).
A jeste se chci zeptat, jaky vsechno prislusenstvi bude potreba k tomu optickymu spoji (nejaka opticka vana apod. ) ??