wanthalf
Member
|
Pokud vím, na AP ZPnet se vedla diskuse dost dlouho, bohužel naprosto bez výsledku, jak dokládají Kodanovy citace. Dohodnutá pravidla nebyla ze strany zmíněného klienta navzdory slibům dodržována a provoz spoje v tehdejším stavu byl technicky zcela neúnosný pro všechny uživatele. Jinak řečeno, nefungovalo už nikomu nic. Místo technického řešení došlo však pouze na hysterické reakce, flamy a nesmyslné paranoidní obviňování (zmíněný mýtus o shapingu) ze strany zmíněného klienta.
Také nevím o tom, že by se někdo ZPNetu na něco ptal nebo žádal nějaké vysvětlení, a to NAVZDORY tomu, že jsem v inkriminovaném období několikrát s Azziem mluvil a nezdálo se mi, že by byly mezi ZPNetem a Hellem nějaké nevyjasněné otázky či spory.
PJ Azzie má pravdu, politika jednotlivých částí CZFree.Net se značně liší a ne každá část má stejné možnosti. Jediné, co by mělo být společné je spolupráce a vzájemné propojování různých částí sítě. Nicméně, podle mých (bohužel velmi nejasných) informací je to spíš naopak sí? Hell, kdo blokuje provoz z naší části sítě do jiných, a to bez toho aby byly podány jakékoliv informace či vysvětlení.
Přiznám se, že a? už jsou důvody omezování naší svobody jakékoliv, takhle si "svobodu" nepředstavuji. A to ani jako případnou "odvetu" za odmítnutí realizace tranzitního linku (kdyby to ovšem byla pravda a ne pomluva) - nebo? svoboda obvykle spočívá i v tom, že člověk má právo se rozhodnout, jakého druhu spolupráce a výpomoci ostatním je schopen a nakolik.
Nicméně, nakolik mohu usoudit z toho, co jsem viděl, musím jen s politováním poznamenat, že je smutné vidět, jak se CZFree.Net rozpadá z důvodů prostých nedorozumění, nebo v horším případě důvodů čistě politických, nebo v nejhorším případě (což se bohužel obávám, že je tento případ) ze zcela malicherných důvodů pomluv a osobní zášti a nenávisti některých jednotlivců.
(Nicméně, vzhledem k tomu, že takovéto důvody ve světě vedou k mnohem drastičtějším koncům, můžeme být možná rádi, pokud to není horší...)
Naposledy upravil wanthalf 09.02.2006 v 01:05
|