FW od ovise neni uplne košer oproti klasickýmu AirCA8.
cca po jednom dni +/- se na něj nedá zvenku dostat a přestane pingovat
i když ostatní kliouši jedou
ozkoušeno na 3ks
Ahoj,
nahral jsem do AP novej FW
WLA-5000AP-ClientMode-v1.03e11.bin
a AP prestalo fungovat. Neda se nanej ani pinknout. Mel by mit default IP 192.168.1.2, ale ta neodpovida, ani ta puvodni, co mel. Uz jsem tak zkurvil dve AP. Vite nekdo co stim ?
to je normální, nám jich přestalo fungovat už asi deset až patnáct
teď např. dneska další
nesmíte upgradovat z FW kde je AP na nový clientský FW 1.03
ono vám to napíše invalid file format
a po té co vypnete z_debug signature disable a narnete ho tam tak konec zvonec
musíte tam totiž nejdřív naprat FW 1.02 a až pak 1.03
Vypozoroval jsem:
-mam AirCa jako klient s FW od ovise. U nekterych kusu na ne nemuzu pingnout (ani se do nich dostat, samozrejme). Provoz funguje az na jeden problem, o kterem nevim, zda je zpusoben klientem (ale jinde to nedela) -> nekolikrat za den prestane jit konektivita za klienta na cca 5 - 10 minut.
-pokud za klientem je router, musi se AirCa zapnout jako posledni, jinak to nejde - 2x vyzkouseno vzdy s jinym routerem (router se zapnutym NATem). Kdyz tam pripojim notebook -> no problem...
muzu se te jen zeptat jake ams AP jestli taky Aircu8 nebo neco jineho?
ja jsem ziskal trochu jine poznatky:
s tim ze ap je airca8 a klient taky dokud byly na ap napojeni jen tri aircy8 a za nimi klidne vic klientu nebyl problem ale jakmile jsem pripojil 4 klienta zaclo dochazet k vypadkum i kdyz za klientem byl jeden a i kdyz tma bylo vice pocitacu. takze bych spise videl problem v airce jako ap nez v klientovy ale nevim pokud mas jine ap nez aircu tak je to bouzel v klientovy coz ybch rekl ze je horsi.
jinak pokud ma airca vypadek staci dat opravit pripojeni ve windows a zas se to rozebehne.
jinak s tim FW mas pravdu pokud se tam nahraje posledni z ofice konec uz nenabehne