CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > jakej router
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
schrek
Newbie

Registrován: 22.11.2005
Příspěvků: 21

jakej router Příspěvek č. 1 

Old Post 12.02.2006 v 12:39
schrek je offline   Click Here to See the Profile for schrek   Find more posts by schrek   Click here to Send schrek a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 2 

a nechtel bys hodinky s wodotryskem ? .... jedina kloudna rada ..... postav PC ... a dej tam linux ... nebo pokud jsi klikaci typ tak Mikrotik ...bo pc utahne "vsechno" nevyjde tak draho ... a hlavne vis co se tam deje ...

EDIT: a zapomen na levne hracky ... ti neutahnou vic jak 4 uzivatele ... pocet spojeni vydrti procik te masinky a jsi v riti ... kousne se to

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 13.02.2006 v 16:36
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Doc
Senior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 2331

Příspěvek č. 3 

presne tak

pokud chces reseni typu hw ap tak si vyber RouterBoart nebo wrap ty maji vykone cpu a maji malou spotrebu

btw: edimax je shit!

__________________

Old Post 13.02.2006 v 17:02
Doc je offline   Click Here to See the Profile for Doc   Find more posts by Doc   Click here to Send Doc a Private Message     Visit Doc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bl3k
Newbie

Registrován: 03.04.2003
Příspěvků: 68

Příspěvek č. 4 

zkus ASUS WL-500g (X) ten by mohl umet to co potrebujes

__________________

CZFree.Net.NaGrosi

Old Post 13.02.2006 v 17:26
Bl3k je offline   Click Here to See the Profile for Bl3k   Find more posts by Bl3k   Click here to Send Bl3k a Private Message   Click Here to Email Bl3k   Visit Bl3k's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 5 

umet ano ... ale kolik mu utahne lidi ? ... pc je investice do site ... na dlouhou dobu

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 13.02.2006 v 17:29
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dvorma
Senior Member

Registrován: 20.12.2005
Příspěvků: 540

Příspěvek č. 6 

Old Post 13.02.2006 v 18:23
dvorma je offline   Click Here to See the Profile for dvorma   Find more posts by dvorma   Click here to Send dvorma a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

BMRT 16 + AP Příspěvek č. 7 

Old Post 13.02.2006 v 18:41
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dvorma
Senior Member

Registrován: 20.12.2005
Příspěvků: 540

Re: BMRT 16 + AP Příspěvek č. 8 

Old Post 13.02.2006 v 19:20
dvorma je offline   Click Here to See the Profile for dvorma   Find more posts by dvorma   Click here to Send dvorma a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 9 

to nanotop - zkousel jsi to ? ja jo ... a uz sem prodal ty dva kusy ... bo zase to same co vsude ... procik se zdechne kdyz je moc spojeni ....

v PC se ti take nic netoci, vsude pasivni ... misto disku CF ...

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 13.02.2006 v 20:04
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

BMRT 16 Příspěvek č. 10 

To: Dade_Marfi
Co to je, že zdechne procík?
BMRT 16 mi maká na páteři jako router pro 9 subsítí.
Celkem 160 klientů.
.
Někomu PC vyhovuje, mě ne.
Já potřebuji v případě problému celý kousek vyškubnout a
okamžitě jet dál.
.
Za ty roky mě normální PC docela potrápila.
Jednou odešla sí?ovka, pak třeba paměti, pak zase celá deska,
potom disk a zdroj. A já trávil dlouhé hodiny zjištováním závady.
Kolikrát byla hrozná zima a mráz a já v tom nečase musel
spravovat PC s Linuxem. Jednou v zimě jsem si takhle vyrobil
krásné omrzliny na uších a na rukou.
Jsou prostě místa, kam bych nedal PC ani za nic.
.
U mě BMRT 16 stíhá dobře.
Budu ti moc vděčný, když napíšeš kolik PPS to stíhá.
Myslím, že pro apikaci v bezdrátové síti nemá tento parametr
smysl, limitní bývá spíš bezdrát.
Zvládne uroutovat 16Mbps pod plným QoS !
Já mám BMRT routerů v síti více, používám i BMRT 9.
Naprostá spokojenost.
Je to nezničitelný zařízení a nedá se shodit i když s tím děláš
psí kusy. Nic odolnějšího jsem v síti ještě neměl.
Opravdu nekecám.

Old Post 13.02.2006 v 21:21
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 11 

to nanotop no vidis to ... a me stacilo par stahovacu kteri udelali desitky tisic spojeni a uz to proste nebylo dostupne az do restartu ... tim myslim vyskubnuti z napajeni ... a opetovne zapojeni ... ono je neco jineho pokud tam mas 160 surfaru ........ a nebo 100 stahovacu kteri vyuzivaji take sra*ky jako bittorent, gnutela .... proste zkaza tehle levnych routeru je mnozstvi spojeni ...

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 13.02.2006 v 21:42
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

BMRT 16 Příspěvek č. 12 

To: Dade_Marfi
On je vůbec problém sehnat nějaký NON-PC router za rozumné
peníze. Ten BMRT má samozřejmě svoje mouchy, ale bylo to to
nepřijatelnější, co jsem sehnal.
.
Spousty takových podobných krabiček mají buď NAT natvrdo,
což je úplně na houno, nebo je to slaboučký a klátí se to, při
větší zátěži.
.
Nemohu si dovolit nakupovat nějaké CISCO routery, nebo
podobné ekvivalenty, jsou moc drahé a nemáme na to.
.
Ale já mohu prohlásit, že BMRT mě nezklamal.
Pokud víš o něčem lepším, napiš.

Old Post 13.02.2006 v 22:01
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 13 

RouterBoard 532 muzu jen doporucit, CPU jde pretocit z 266 na 333, coz je RISC MIPS CPU docela slusny takt, urcite to uroutuje i vetsi mnozstvi packetu. Ma to vetaveny microtik OS, ktery ma asi tak milion petset moznosti, featur a nastaveni, ma i vsechny hlavni QoS discipliny, umi tunely a podobny nesmysly, dokonce umi High Available routing cluster, proste mazec. Da se to koupit treba v inwifi nebo v i4 za cenu kolem 4 tis bez DPH, ma to 3x LAN a 2xmini-PCI a daj se k tomu dokoupit rozsirujici moduly s 5x LAN nebo 2x mini-PCI. A nastavuje se i v klikaci GUI wokenni aplikaci

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 13.02.2006 v 22:24
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 14 

No jestli chce chlapec neco levneho tak Linksys WRT54GSv4.0 nebo WRT54Gv4.0 s firmwarem DD-WRT v23. Ma 4 UTPcka a Gckove AP. QoS je trochu sverazne ale funguje. V pripade potreby umi NAT, OSPF, BGP.
U nas na tom uz pul roku na 2Mbit lajne pres NAT visi 30-40 pocitacu a celkem v pohode.

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 14.02.2006 v 13:05
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Somik
Moderator

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 537

Team Member: MOD

Re: BMRT 16 Příspěvek č. 15 

asi blba otazka ale stejne se zeptam :-)

omezovani klientu je i na upload?
je mozno nejak dat screeny z ovladani, celekm by se hodily.

dik

Old Post 14.02.2006 v 22:24
Somik je offline   Click Here to See the Profile for Somik   Find more posts by Somik   Click here to Send Somik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

BMRT 16 Příspěvek č. 16 

Rychlosti můžeš řídit individuálně pro každou IP, nebo pro celou skupinu, nebo kombinovaně - pro skupinu i pro jednotlivé IP.
.
Rychlosti se zadávají zvláš? pro DOWNLOAD a zvláš? pro UPLOAD.
.
Po zadání rychlosti zvolíš jěště zda jsi jim zvolil rychlost maximální,
nebo minimální garantovanou. Na všechno tam je kolonka s příslušnou volbou, jen rychlosti musíš na?ukat ručně.
.
Součet maximálních a minimálních garantovaných přidělených rychlostí, nesmí překročit rychlost linky, kterou si předem nadefinuješ na kartě QoS-Basic setup. Ale vlastně to nemusíš ani hlídat, to zařízení si to hlídá samo a nedovolí tě tam nastavit nějakou pitomost (právě jsem to vyzkoušel).
.
Funguje to tak, že pokud někomu definuješ rychlost maximální, tak se na vyšší rychlosti nedostane i když ti kapacita zbývá.
A
Když někomu přidělenou rychlost definuješ jako minimální garantovanou, tak mu linka může jet i rychleji - v případě, že bude volná kapacita linky. Laicky řečeno půjčíš mu (sdílíš) zbytek nevyužité linky.
.
POZOR !!! :
BMRT řídí rychlosti pouze v síti, do které je zapojen, neumí řídit rychlosti v jiných subsítích. (Např. za dalším routerem)

Old Post 15.02.2006 v 02:48
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:36.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz