aha tak to mae kazdy jiyn zkusensoti s tim preflasovavanim mas pravdu to se mi nechce ale doufam ze je problem v AP a ne v klientech. ja zase budu zkouset misto ap airca dat rb112 s cm10 nebo 9 a dam vedet jak mi to pojede
jo ja vim ale osobne podle mych skusenoti bych opravdu rekl ze je to v AP pokud ams tedy na klientech FW od OVISE. zatim to nemam uplne otestovane(uzivatelum se tostovani nilíbí) tak bych rekl ze ej problem v AIRCE jako AP a ne jako v klientovy. protoze u me mam za nekolika switcha bezej v pohode ale ne kdyz je tam airca8 jako ap pokud tam je tak to blbe ale pouze pokud je 4 a vice klientu do trech klientu mi to funguje i s airca8 ale ruku do ohne bych za to nedla protoze jsme nemel dost casu to dukladne otestovat s tim jinym ap ze to opravdu jede.
Další poznatek:
Compex WPE54AG není s AirCA kompatibilní. To že mi vytuhl už při konfiguraci a jednou tak, že jsem musel resetit do defaultu bych překous, ale toto? Nebo je chyba na straně AirCA?
Ale jinak prý jako klient taky maskuje všechny IP svou MAC, což je vlastnost, ze které nejsem moc odvázanej...
Nepovedlo se Vám ten Compex s AirCa spojit? WDS jsem nezkoušel, pouze AP -> client
No, teď si připadám jako uplný pako. Dneska to prostě jde. Nevím proč, postup jsem volil stejnej...
Už i site survey vyhledá sítě (včera nic), s WEPem to taky jde...
Zkusím ho tedy namontovat jako klient, za nímž je switch s více PC a dám zase vědět...
Ještě jeden poznakek, ale možná se mýlím. Připadá mi, že Compex je méně citlivý než AirCA.
Já tedy vyzkouším opačnou variantu: AirCA jako AP a Compex jako client. Uvidíme, jestli problémy s více IP/MAC za klientem ustanou...